Stigla obećanja za radnike RAOP-a?

Bivši prevareni radnici fabrike "Energoinvest - Rasklopna oprema" nastavili su sa okupljanjima ispred kapije fabrike, zahtijevajući da im budu isplaćena dugovanja po osnovu pravosnažnih sudskih presuda, te da im se poveže radni staž.

Republika Srpska 05.02.2015 | 17:13
Stigla obećanja za radnike RAOP-a?

Misli li iko na one koji su čitav radni vijek proveli pošteno zarađujući za život i koji traže ono što im po zakonu pripada, pitaju se prevareni bivši radnici RAOP-a.

Dok čekaju isplatu dugovanja po osnovu pravosnažnih sudskih presuda i povezivanje radnog staža, njih 36 i dalje se okuplja ponedjeljkom i četvrtkom ispred kapije ovog nekadašnjeg giganta. Na njihove vapaje i dalje niko ne odgovara, a predizborna obećanja niko ne ispunjava.

"Volio bih da izadje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i da bar kaže "To je bila predizborna, ja sam tada obećavao, od toga nema ništa", ili da kaže da će nas isplatiti, samo da se oglasi", kaže jedan od bivših radnika RAOP-a Mišo Vukadin.

"Zamolila bih predsjednika Dodika, premijera Željku Cvijanovića, ministra Đokića da čuju vapaj ovog jadnog i napaćenog naroda! Imamo samo gola obećanja", poručuje bivši radnik Rasklopne opreme Zorica Petrović.

A novih obećanja ni danas ne manjka. Iako su prevareni radnici rekli da su pokušali dogovoriti sastanak sa resornim ministrom preko načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiše Ćosića, od kojeg su, kako kažu, dobili odgovor da mu se niko ne javlja na njegove pozive, načelnik tvrdi suprotno. Najavljuje sastanak sa Đokićem, a Đokić isplatu.

"Ministar je iskazao interes da se u toku iduće sedmice sretnemo i mislim da će do tog susreta doći, te ću mu ja prenijeti zahtjeve radnika i kao novog ministra ga upoznati sa problematikom koja prati RAOP", kaže Ćosić.

"Ja nisam učestvovao u bilo kakvim aktivnostima oko RAOP-a. Sve ono što je dio zakonskih obaveza prema radnicima, sve će biti izmireno. Izvan toga ja ne mogu ništa da obećam", poručuje ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

I dok neki obećavaju, a drugi se i ne oglašavaju, u RAOP-u traju previranja oko toga koliko je kome isplaćeno i na osnovu kojih tužbi. Radnici demantuju "anonimne" komentare na portalu BN televizije u kojima ih optužuju da nemaju nikakva prava da protestuju, jer su isplaćeni.

"Za svaku marku duga koju tražimo imamo dokaz i sudsku presudu. Neka nadležne institucije ispitaju šta smo mi dobili a koliko su naplatili pojedinci koji su juče počeli raditi u RAOP-u i koji su učestvovali u pljački preduzeća", poručuju nezadovoljni radnci.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

sirogojno

05.02.2015 16:35

Obecanje ludom radovanju ,sarene laze za djecu...jedna plata pa opet jovonanovo....

ODGOVORITE
Name

aha

05.02.2015 16:38

Jos malo pa ce olistati gora a bice i trave da pasete. Samo jos koju sedmicu izdrzite...Vas Milorad Dodik!

ODGOVORITE
Name

zvornik

05.02.2015 17:36

J*t u febeuaru prvoaprilska sala

ODGOVORITE
Name

Miki

05.02.2015 17:44

E pa ko vam je kriv. Dzabe zovete i Dodika i Cvijanovicku... Boli njih uvo za vas. Ko ...e radnike

ODGOVORITE
Name

srbin bl

05.02.2015 17:46

Svi junaci nikom ponikose, i u crnu zemlju... Kad je Tadic dosao da vas podrzi nakon Dodikovih prijetnji, razbjezali ste se na sve strane ko misevi,docekao ga jedan radnik! a sad trazite neke pare i placete i kukate. Ne treba nista da vam daju! Ne daj Baja ni feninga!!!

ODGOVORITE
Name

Brod

05.02.2015 20:15

Kada je Milorad na tribini govorio novinarki BN "DA NIJE NJEGOV TIP" dobio je aplauz u vašoj dvorani. Novi je zakon donešen pa da nepišem dalje.

ODGOVORITE
Name

JA

05.02.2015 20:51

"To je bila predizborna, ja sam tada obećavao, od toga nema ništa"

ODGOVORITE
Name

lili

12.02.2015 16:51

Znate li onu staru ljudi se drže za riječ a životinje za rogove