Босић: Реформама подићи привреду

Предсједник СДС-а Младен Босић састао се данас са делегацијом Клуба посланика Европске народне странке у Европском парламенту која је у дводневној посјети БиХ.

Република Српска 05.02.2015 | 15:42
Босић: Реформама подићи привреду

На састанку је закључено да БиХ мора показати опредјељеност за реформе, јер само на тај начин може рачунати на помоћ Европске уније у рјешавању економских проблема.

,,Очекујемо од Европске народне странке, која чини већину у Европком парламенту, да нам помогне да кренемо напријед'', изјавио је након састанка предсједник СДС-а Младен Босић и додао да у БиХ треба прећи са политичких расправа на конкретно дјеловање, а главни проблеми су незапосленост и катастрофално стање привреде.

,,Сви треба да се концентришемо на то да подигнемо привреду, да незапослени људи добију оптимизам, да овдје постоји нада за будућност њих и њихове дјеце. Европска унија шаље позитивне сигнале. Одустали су од политике условљавања. Сматрам да овај период треба искористити, а за то је потребно формирати власт на свим нивоима у БиХ. Та власт треба да засуче рукаве и да одмах крене у промјене'', каже Босић.

Да су промјене и економске реформе неопходне у БиХ сматра и Сандра Калниете потпредсједник клуба посланика Европке народне странке у Европском парламенту.

На наше питање да ли је Изјава о опредјељености за европске реформе, коју је сачинило Предсједништво БиХ, добар пут за напредак, Калниете одговара да је Делегација Европске народне странке због тога и дошла у посјету БиХ.

,,Желимо да потврдимо да, уколико су политички лидери опредјељени за реформе и ако потписом Изјаве то потврде, те ако Парламент усвоју ту Изјаву, сљедећи корак Европске комисије је ступање на снагу Споразума о стабилизацији и продруживању. То би био велики корак напријед за БиХ''.

У Делегацији клуба посланика Европке народне странке, која се налази у дводневној посјети БиХ, је и извјестилац Европског парламента за БиХ Кристиан Дан Преда.

На питање како ће оцијенити напредак БиХ Дан Преда одговара да је за то још увијек рано.

,,Једино што сада могу рећи јесте да се надам да ће БиХ кренуту ка европској будућности, а Европска народна странка ће је у томе подржати.

Детаље из извјештаја не могу коментарисати, док извјештај не буде објављен.''

,,За напредак БиХ на европском путу неопходан је економски напредак'', сматра домаћин сусрета са делегацијом Евопске народне странке, предсједник СДС-а Младен Босић.

,,Потписивањем Изјаве о опредјељености за европске реформе за БиХ отвара се могућност приступа европским фондовима,односно неповратним финансијским средствима која се морају улагати у привреду.Драго ми је што су то схватили и прихватили и они који су оспоравали изјаву Предсједништва и вукли БиХ уназад'', закључио је Босић.

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

сдс

05.02.2015 14:52

Босицу , спремас ли се за мегдана са Бајом на РТРС

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

05.02.2015 15:56

Не спрема се он никуда, види како су се лијеп смјестили. Гласао за њих само ...

Name

миломир

05.02.2015 15:51

Посто је усвојен нови закон ја ниста овај пут нећу реци сто је сигурно то је сигурно

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

05.02.2015 15:59

А гдје је КРСМАНОВИЋ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

05.02.2015 20:52

Крсман, или је скраценом убрзаном курсу за директора СИПЕ (знате оно: пасивно знање енглеског, таблица мнозења напамет, бројање до 100 уназад), или га је неко уцијенио неким његовим криминалом. Другог објасњења нема. Ал' ја мислим да це он једног дана само да изроне са цином ГЕНЕРАЛА СИПЕ. И тад це да буде: спасавај се ко мозе

Name

господине

05.02.2015 16:01

Босицу да ли се спремате да преузмете власт у РС? Сада када сте успјели на нивоу БиХ искористите и постеним путем као и до сада морате успоставити власт. процесуирати папке, народ гледа и оцекује то од вас. не смјете изневјерити своје гласаце. Морате створити постенију РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јана

05.02.2015 17:36

Види се да је Босић господин човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

05.02.2015 17:39

И СДС-у је мјесто у Европским народним партијама. Модерна народна демократска партија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

05.02.2015 17:55

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

05.02.2015 18:02

Да вам откријем ја сам борац за правду али и дефинитвно одустајем јер сам побиједјен од висе власти, него реците ми је ли и лајк казњив по новом закону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

05.02.2015 18:47

Ко о цему ви о реформама.Ми се вец двадесет година реформисемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко м

05.02.2015 19:16

СЕ слушај Босицу ти си ми некако ко горја филхармоније, ниста богме конкретно сто каже она пјесма много хтео много запоцео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

конкретно

05.02.2015 19:51

Сви ми знамо да су потребне реформе. Али како и са ким, конкретно господине Босићу, треба то, то и то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

05.02.2015 20:39

Највећа реформа ће се десити ако предаш странку Мићи Мичићу или Вукоти Говедарици, ти сад нису срушио режим иди у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КС

05.02.2015 21:53

овако,као градјанин Добоја..Незнам ко је гори.Или Додик који унистава РС или Обрен који је унистио Добој(СДС)

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

05.02.2015 22:09

не лупајте... Вукота је још млад, а Мића би на том мјесту радо видио Додик. Па Ви контајте што...

ОДГОВОРИТЕ