Bosić: Reformama podići privredu

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić sastao se danas sa delegacijom Kluba poslanika Evropske narodne stranke u Evropskom parlamentu koja je u dvodnevnoj posjeti BiH.

Republika Srpska 05.02.2015 | 15:42
Bosić: Reformama podići privredu

Na sastanku je zaključeno da BiH mora pokazati opredjeljenost za reforme, jer samo na taj način može računati na pomoć Evropske unije u rješavanju ekonomskih problema.

,,Očekujemo od Evropske narodne stranke, koja čini većinu u Evropkom parlamentu, da nam pomogne da krenemo naprijed'', izjavio je nakon sastanka predsjednik SDS-a Mladen Bosić i dodao da u BiH treba preći sa političkih rasprava na konkretno djelovanje, a glavni problemi su nezaposlenost i katastrofalno stanje privrede.

,,Svi treba da se koncentrišemo na to da podignemo privredu, da nezaposleni ljudi dobiju optimizam, da ovdje postoji nada za budućnost njih i njihove djece. Evropska unija šalje pozitivne signale. Odustali su od politike uslovljavanja. Smatram da ovaj period treba iskoristiti, a za to je potrebno formirati vlast na svim nivoima u BiH. Ta vlast treba da zasuče rukave i da odmah krene u promjene'', kaže Bosić.

Da su promjene i ekonomske reforme neophodne u BiH smatra i Sandra Kalniete potpredsjednik kluba poslanika Evropke narodne stranke u Evropskom parlamentu.

Na naše pitanje da li je Izjava o opredjeljenosti za evropske reforme, koju je sačinilo Predsjedništvo BiH, dobar put za napredak, Kalniete odgovara da je Delegacija Evropske narodne stranke zbog toga i došla u posjetu BiH.

,,Želimo da potvrdimo da, ukoliko su politički lideri opredjeljeni za reforme i ako potpisom Izjave to potvrde, te ako Parlament usvoju tu Izjavu, sljedeći korak Evropske komisije je stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i prodruživanju. To bi bio veliki korak naprijed za BiH''.

U Delegaciji kluba poslanika Evropke narodne stranke, koja se nalazi u dvodnevnoj posjeti BiH, je i izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristian Dan Preda.

Na pitanje kako će ocijeniti napredak BiH Dan Preda odgovara da je za to još uvijek rano.

,,Jedino što sada mogu reći jeste da se nadam da će BiH krenutu ka evropskoj budućnosti, a Evropska narodna stranka će je u tome podržati.

Detalje iz izvještaja ne mogu komentarisati, dok izvještaj ne bude objavljen.''

,,Za napredak BiH na evropskom putu neophodan je ekonomski napredak'', smatra domaćin susreta sa delegacijom Evopske narodne stranke, predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

,,Potpisivanjem Izjave o opredjeljenosti za evropske reforme za BiH otvara se mogućnost pristupa evropskim fondovima,odnosno nepovratnim finansijskim sredstvima koja se moraju ulagati u privredu.Drago mi je što su to shvatili i prihvatili i oni koji su osporavali izjavu Predsjedništva i vukli BiH unazad'', zaključio je Bosić.

BN TV

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

sds

05.02.2015 14:52

Bosicu , spremas li se za megdana sa Bajom na RTRS

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

05.02.2015 15:56

Ne sprema se on nikuda, vidi kako su se lijep smjestili. Glasao za njih samo ...

Name

milomir

05.02.2015 15:51

Posto je usvojen novi zakon ja nista ovaj put neću reci sto je sigurno to je sigurno

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

05.02.2015 15:59

A gdje je KRSMANOVIĆ?

ODGOVORITE
Name

Petar

05.02.2015 20:52

Krsman, ili je skracenom ubrzanom kursu za direktora SIPE (znate ono: pasivno znanje engleskog, tablica mnozenja napamet, brojanje do 100 unazad), ili ga je neko ucijenio nekim njegovim kriminalom. Drugog objasnjenja nema. Al' ja mislim da ce on jednog dana samo da izrone sa cinom GENERALA SIPE. I tad ce da bude: spasavaj se ko moze

Name

gospodine

05.02.2015 16:01

Bosicu da li se spremate da preuzmete vlast u RS? Sada kada ste uspjeli na nivou BiH iskoristite i postenim putem kao i do sada morate uspostaviti vlast. procesuirati papke, narod gleda i ocekuje to od vas. ne smjete iznevjeriti svoje glasace. Morate stvoriti posteniju RS.

ODGOVORITE
Name

jana

05.02.2015 17:36

Vidi se da je Bosić gospodin čovjek.

ODGOVORITE
Name

Marko

05.02.2015 17:39

I SDS-u je mjesto u Evropskim narodnim partijama. Moderna narodna demokratska partija...

ODGOVORITE
Name

SAŠA

05.02.2015 17:55

KO JE UBIO MILANA VUKELIĆA?

ODGOVORITE
Name

borac

05.02.2015 18:02

Da vam otkrijem ja sam borac za pravdu ali i definitvno odustajem jer sam pobijedjen od vise vlasti, nego recite mi je li i lajk kaznjiv po novom zakonu.

ODGOVORITE
Name

Tihi

05.02.2015 18:47

Ko o cemu vi o reformama.Mi se vec dvadeset godina reformisemo

ODGOVORITE
Name

zeljko m

05.02.2015 19:16

SE slušaj Bosicu ti si mi nekako ko gorja filharmonije, nista bogme konkretno sto kaže ona pjesma mnogo hteo mnogo zapoceo.

ODGOVORITE
Name

konkretno

05.02.2015 19:51

Svi mi znamo da su potrebne reforme. Ali kako i sa kim, konkretno gospodine Bosiću, treba to, to i to.

ODGOVORITE
Name

Brod

05.02.2015 20:39

Najveća reforma će se desiti ako predaš stranku Mići Mičiću ili Vukoti Govedarici, ti sad nisu srušio režim idi u penziju.

ODGOVORITE
Name

KS

05.02.2015 21:53

ovako,kao gradjanin Doboja..Neznam ko je gori.Ili Dodik koji unistava RS ili Obren koji je unistio Doboj(SDS)

ODGOVORITE
Name

marko

05.02.2015 22:09

ne lupajte... Vukota je još mlad, a Mića bi na tom mjestu rado vidio Dodik. Pa Vi kontajte što...

ODGOVORITE