Преиспитати учешће Срба у власти Косова

Председик Владе у Приштини Иса Мустафа јуче је са функције министра за повратак и заједнице сменио предсатвника листе Српска Александра Јаблановића. Претпоставља се да је повод за разрешење Јаблановића његова изјава - на Бадње вече у селу Зочиште, у којој је он назвао дивљацима учеснике протеста који су тог дана онемогућили расељеним Србима да посете цркву у Ђаковици.

Србија 04.02.2015 | 22:46
Преиспитати учешће Срба у власти Косова

Научни сарадник Института за међународну политику и привреду Ненад Васић оцењује да је неопходно утврђивање одговорности министара правде и полиције који нису реаговали на провокације упућене Србима и тако спречили последице даљих дешавања.

Смена Александра Јаблановића већ извесно време централна је тема у политичком животу Косова и Метохије.
Васић упозорава да представник листе Српска у Влади у Приштини није једина особа одговорна за дешавања у Ђаковици.

У том контексту, Васић истиче да би требало преиспитати и одгорност и утврдити пропусте у раду министара правде и полиције Хајредина Кучија и Скендера Хисенија.

Васић сматра да због смене Александра Јаблановића, представници листе Српска – у овом моменту, не би требало да изађу из Владе и Парламента у Приштини.

О новонасталој ситуацији, у четвртак би у Београду, са српским члановима Владе у Приштини требало да разговара премијер Александар Вучић.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар