„Ајфон 6“ преживјео пад са ивице свемира!

Заштићен оклопом произвођача "Урбан Армор Геар"-а, „ајфон 6“ преживио је пад са висине од 30.000 метара!

Информационе технологије 21.01.2015 | 12:42
„Ајфон 6“ преживјео пад са ивице свемира!

Тим компаније "Урбан Армор Геар" послао је телефон опремљен „ГоПро“ камером и џи-пи-ес локаторима, помоћу балона који га је подигао на 30.000 метара изнад земље.
„Ајфон 6“ где још ниједан телефон није био

Смартфон је приликом падања достигао брзину од 112 километара на сат, а најнижа температура коју је забележио била је минус 56 степени, пише Дејли Мејл.

Тест је извршен крајем 2014. године, а видео-снимак је објављен недавно у склопу рекламне кампање за калифорнијску фирму чији оклоп је обезбедио да „ајфон“ остане у једном комаду.

„Наши оклопи су прављени по војним стандардима, а сада можемо да се похвалимо и тестом испуштања мобилног телефона са ивице свемира“, рекао је Стив Армстронг, један од оснивач "Урбан Армор Геар"-а.

Због изузетно хладног окружења смартфон се угасио и заледио одмах по узлетању, а приликом падања имао је 150 ротација по минуту.

Иако се током пада угасио, телефон је био потпуно функционалан након теста, а упркос томе што дисплеј није био заштићен, остао је нетакнут након пада.

Извор: РТС

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

алабастер

21.01.2015 11:58

Ивица свемира није на 30,000м од Земље. У сваком случају, очито је да се не продаје како би они хтјели. И други производјачи су понудили завидан квалитет и хардwера и софтwера сличних уредјаја по дупло нижој цијени.

ОДГОВОРИТЕ