„Ajfon 6“ preživjeo pad sa ivice svemira!

Zaštićen oklopom proizvođača "Urban Armor Gear"-a, „ajfon 6“ preživio je pad sa visine od 30.000 metara!

Informacione tehnologije 21.01.2015 | 12:42
„Ajfon 6“ preživjeo pad sa ivice svemira!

Tim kompanije "Urban Armor Gear" poslao je telefon opremljen „GoPro“ kamerom i dži-pi-es lokatorima, pomoću balona koji ga je podigao na 30.000 metara iznad zemlje.
„Ajfon 6“ gde još nijedan telefon nije bio

Smartfon je prilikom padanja dostigao brzinu od 112 kilometara na sat, a najniža temperatura koju je zabeležio bila je minus 56 stepeni, piše Dejli Mejl.

Test je izvršen krajem 2014. godine, a video-snimak je objavljen nedavno u sklopu reklamne kampanje za kalifornijsku firmu čiji oklop je obezbedio da „ajfon“ ostane u jednom komadu.

„Naši oklopi su pravljeni po vojnim standardima, a sada možemo da se pohvalimo i testom ispuštanja mobilnog telefona sa ivice svemira“, rekao je Stiv Armstrong, jedan od osnivač "Urban Armor Gear"-a.

Zbog izuzetno hladnog okruženja smartfon se ugasio i zaledio odmah po uzletanju, a prilikom padanja imao je 150 rotacija po minutu.

Iako se tokom pada ugasio, telefon je bio potpuno funkcionalan nakon testa, a uprkos tome što displej nije bio zaštićen, ostao je netaknut nakon pada.

Izvor: RTS

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

alabaster

21.01.2015 11:58

Ivica svemira nije na 30,000m od Zemlje. U svakom slučaju, očito je da se ne prodaje kako bi oni htjeli. I drugi proizvodjači su ponudili zavidan kvalitet i hardwera i softwera sličnih uredjaja po duplo nižoj cijeni.

ODGOVORITE