Беко у страху, чува га осам тјелохранитеља

Због тога што још није ухваћен нападач који је пуцао на њега, Милану Беку, власнику „Луке Београд“, МУП је доделио блиндирано возило и осам телохранитеља - петорицу који иду свуда с њим и тројицу који 24 часа обезбеђују његову фирму.

Србија 13.12.2014 | 15:40
Беко у страху, чува га осам тјелохранитеља

- Полиција ради на откривању починиоца напада, али како он још није ухваћен, одлучено је да се Беку додели блиндирано возило и телохранитељи који ће бринути о његовој сигурности. Безбедносном проценом одлучено је да пет полицајаца иду свуда с њим а да тројица нон-стоп буду испред његове фирме, да би Бекова безбедност била осигурана и док је на послу.

У истрази су саслушани сви који раде у „Луки Београд“, од директора па до секретарица и курира - тврди саговорник таблоида Курир из полиције и додаје да Беко још не жели да каже ко стоји иза напада на њега.

- Беков телефон је и даље у полицији, као и аутомобил у којем је кобне вечери био и којим га је возач превезао до Ургентног центра после рањавања.

Како још сазнајемо из бизнисменовог окружења, он се пријатељима пожалио да је смршао чак 15 килограма и да је и даље у шоку због свега кроз шта је прошао.

- Беко иде по кући и понавља да не може да верује шта га је снашло и да не може себи да опрости што је био толико неопрезан. Не може да се помири с тиме да није водио рачуна о себи, јер је био у могућности да ангажује телохранитеље, али то ипак није учинио. Недуго пошто је пуштен на кућно лечење, он се вратио пословним и приватним обавезама - каже извор Курира.

До сада је у истрази о пуцњави на Бека саслушано више од 10 људи, а и даље стоје сумње полиције да су у нападу учествовала два извршиоца. Међу онима који су давали исказе су бизнисмени Станко Суботић Цане и Мирослав Мишковић. Уједно, полиција и даље „чешља“ све особе с којима је бизнисмен био у контакту, приватном или пословном.

У МУП нису желели званично да коментаришу наша сазнања. На ову тему нису желели да говоре ни у „Луци Београд“, а одговор нисмо добили ни од Бековог адвоката Зденка Томановића.

Хронологија догађаја

- Беко је рањен 14. новембра испред своје куће на Сењаку
- После рањавања возач га је пребацио у Ургентни центар
- Током операције извађена су му три метка
- Иако је после напада званично саопштено да су нападачи највероватније аматери, они до данас нису пронађени

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

За које власти је то мазнуо?

13.12.2014 23:36

Лука Београд његова? Свашта. Који је то крим......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отимачина и обрачун кланова

14.12.2014 09:51

Шта је Београд дочекао

ОДГОВОРИТЕ