Нова - стара Влада Републике Српске

Мандатара за састав нове Владе Републике Српске дочекала је нова - стара листа жеља.

Република Српска 02.12.2014 | 17:59
Нова - стара Влада Републике Српске

То би укратко могао да буде резиме косултација које је Жељка Цвијановић данас обавила са социјалним партнерима и организацијама од јавног интереса.

Борачке категорије су дефинисале десетак мање - више одавно познатих приоритета. Међу најважнијим су запошљавање, стамбено збрињавање и убразан процес тражења несталих лица.

Синдикалци на челу са Ранком Мишић били су кратки и јасни. Раније изнесене захтјеве још једном су поновили. Желе да и њихов став буде незаобилазан приликом именовања министра рада. С друге стране, послодавци траже да се смањи јавна потрошња и заштити домаћа производња. Ипак, и даље опречни ставови када је у питању нови Закон о раду.

И привредници су имали своје захтјеве. Предњаче они који се односе на фискална и парафискалана растерећења и сузбијање сиве економије. И они би да буду укључени у причу приликом одабира ресорног министра и то су још једном данас поновили мандатару Жељки Цвијановић.

Жељка Цвијановић уредно је саслушала све захтјеве. Ипак, пред камере није жељела. 

У кратким сопштењима наведено је само да је свима који су дошли на консултације објаснила на који ће начин радити у будућем периоду и да ће јој приритет бити економска и социјална стабилност Српске. О томе шта ће и да ли ће ишта од данас испостављаних захтјева бити исупуњено – ни ријечи.

БН ТВ