Омар Кук рекордер Еврокупа!

Амерички плејмејкер престигао Марка Мариновића у броју асистенција на једној утакмици.

Кошарка 20.11.2014 | 13:35
Омар Кук рекордер Еврокупа!

До среде увече, Марко Мариновић и Тревис Динер "држали" су рекорд Еврокупа, са по 15 асистенција на једном мечу. Рекорд је пао у дворани Морача.

У победи Будућности над Вентспилсом (87:69), Омар Кук (32) сакупио је чак 16 асистенција и уписао своје име у историју такмичења. Био је и најбољи стрелац свог тима, са 15 поена, па је меч завршио са сјајним индексом корисности - 28!

Искусни плејмејкер, који је првих година европске каријере играо и за Црвену звезду, стигао је у клуб почетком сезоне и потписао краткорочни уговор. Прошле недеље, договорио је сарадњу са Подгоричанима до краја сезоне.

Тренер Вентспилса Робертс Штелмахерс честитао му је после утакмице.

"Будућност је јако добар тим, а квалитет је показао и на терену. Кључни играч био је Омар Кук, са 16 асистенција. Бил је то сјајна утакмица. Видео је ситне детаље у нашој одбрани. Знали смо да може то да уради, али је уз то постигао и 15 поена, што није карактеристично за њега. Будућност је имала добар дан, који нисмо могли да 'преживимо'. Сви играчи су помогли Омару", рекао је он.

Шампион Црне Горе тренутно заузима друго место на табели АБА лиге са скором 7-1, док је у Еврокупу четврти на табели Групе Ф: Локомотива Кубањ 6-0, ПАОК 4-2, Пинар Каршијака 4-2, Будућност 4-2,Вентспилс 2-4, Стелмет 0-6.

Коментари / 0

Оставите коментар