Партизан савладао Будућност на старту полуфиналне серије

Кошаркаши Партизана су савладали Будућност у Арени резултатом 78:67 и тако повели 1-0 у полуфиналној серији АБА лиге.

Кошарка 30.04.2024 | 20:54
Партизан савладао Будућност на старту полуфиналне серије

Добро су црно-бели отворили утакмицу, расположени су били Ледеј и Камински на чијим крилима су црно-бели брзо дошли до +7.

Будућност је брзо одговорила, али њихов прикључак је био кратког даха. Наставио је Ледеј да погађа ван линије 6,75, а на први одмор се отишло предношћу Партизана од 27:16.

Френк Камински је доминирао у рекету, Ледеј у шуту, прикључио им се и Смит који је наставио са фантастичном игром у последње време, а на полувреме се отишло двоцифреном разликом за црно-беле.

Трећа четвртина донела је доминацију Парттизана, предност је расла из минута у минут све до највећих +18.

Нису се ипак предавали упорни Подгоричани, Макунду је правио доста проблема у одбрани Партизана, док је Ферел погађао изван линије 6,75.

Партизан је умало дозволио да од готовог направи вересију. Тројком Ферела и закуцавањем Макундуа Будућност је на минут пред крај утакмице стигла на -4.

Пантер је преузео одговорност, шутнуо је са полудистанце, промашио, али је Камински ухватио офанзивни скок. Ово је дало још једну прилику Пантеру, који је фаулиран при шуту за три, а погодио је сва три слободна бацања. Ово је црно-белима обезбедило миран финиш, ушло су у пенал завршницу, а на крају по виђеном заслужена победа Партизана.

Најефикаснији у Партизану био је Ледеј са 15 поена( пет тројки), 13 је додао Камински, док су Аврамовић и Пантер постигли по 11 поена. Макунду је код Будућности био најбољи за 14 поена уз 12 скокова, док је Ферел додао 13 поена, а Камењаш 12.

Реванш меч ће се одиграти 07. маја у Подгорици.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар