Након свађе у дискотеци мецима и бомбом засули кућу

- Основни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против Саше Пикуле (27) и Марка Новаковића (21), обојица из Угљевика, а која их терети да су једну кућу у Бијељини засули мецима, односно бомбом.

Република Српска 26.05.2024 | 19:42
Након свађе у дискотеци мецима и бомбом засули кућу

У оптужници, коју је подигло Окружно јавно тужилаштво у Бијељини, наводи се да се то дешавало у фебруару ове године, у глуво доба ноћи.

"Претходно је 17. фебруара, око два сата, у Бијељини, у дискотеци дошло до свађе и физичког сукоба Пикуле са С.Б. и Ј.Б. из Бијељине. Тај сукоб је прекинут интервенцијом обезбјеђења дискотеке", наводи се у оптужници.

Осумњичени су, додаје се, истог дана око 4.30 возилом поло, са скинутим регистарским таблицама, дошли до куће Ј.Б. у Бијељини, како би се с њим разрачунали.

"Пикула је неовлаштено држао код себе пушку непознатог серијског броја, калибра 7,62 мм, а Новаковић зелену ручну офанзивну бомбу, знајући да је такво поступање забрањено и да поступају супротно Закону о оружју и муницији", наведено је у оптужници.

Потом су се, како се додаје, зауставили испред куће, да би затим из ње изашао Ј.Б. и пришао возилу, те је препознао Новаковића као возача, док је Пикулу видио да сједи на задњем сједишту возила.

"Након краћег разговора, Ј.Б. је уочио да Пикула држи у руци пушку уперену према прозору, док је Новаковић у руци држао ручну бомбу, због чега се уплашио и отрчао у кућу", истакнуто је у оптужници бијељинског Тужилаштва.

У том моменту је, како се додаје, Пикула испалио најмање три хица у правцу куће, погодивши бетонски стуб и металну ограду од дворишта.

"Потом је Новаковић изашао из возила и на кућу бацио ручну офанзивну зелену бомбу М52, претходно извукавши осигурач из ње. Бомба се из непознатих разлога није активирала, те је пала на бетонску стазу испред куће", наводи се у оптужници, а потврђено је "Независним новинама".

Потом су, наглашено је, возилом побјегли у непознатом правцу, те сакрили пушку из које је пуцано.

(Независне) Фото: Илустрација 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Слободарски

26.05.2024 20:36

Народ наорузан до зуба хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Је

26.05.2024 22:50

Је** их Бајазит, само у КАМЕНОЛОМ До 5 год,

Name

У затвор

26.05.2024 20:52

Багра неписмена само затвор бар 10 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Распуштена деца

26.05.2024 21:17

Ђеца се мало ку*чила.Да ми је да видим како би вам било бар 7 дана у рову са змијама и пацовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

27.05.2024 03:54

Као на Дивљем западу.