Nakon svađe u diskoteci mecima i bombom zasuli kuću

- Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Saše Pikule (27) i Marka Novakovića (21), obojica iz Ugljevika, a koja ih tereti da su jednu kuću u Bijeljini zasuli mecima, odnosno bombom.

Republika Srpska 26.05.2024 | 19:42
Nakon svađe u diskoteci mecima i bombom zasuli kuću

U optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, navodi se da se to dešavalo u februaru ove godine, u gluvo doba noći.

"Prethodno je 17. februara, oko dva sata, u Bijeljini, u diskoteci došlo do svađe i fizičkog sukoba Pikule sa S.B. i J.B. iz Bijeljine. Taj sukob je prekinut intervencijom obezbjeđenja diskoteke", navodi se u optužnici.

Osumnjičeni su, dodaje se, istog dana oko 4.30 vozilom polo, sa skinutim registarskim tablicama, došli do kuće J.B. u Bijeljini, kako bi se s njim razračunali.

"Pikula je neovlašteno držao kod sebe pušku nepoznatog serijskog broja, kalibra 7,62 mm, a Novaković zelenu ručnu ofanzivnu bombu, znajući da je takvo postupanje zabranjeno i da postupaju suprotno Zakonu o oružju i municiji", navedeno je u optužnici.

Potom su se, kako se dodaje, zaustavili ispred kuće, da bi zatim iz nje izašao J.B. i prišao vozilu, te je prepoznao Novakovića kao vozača, dok je Pikulu vidio da sjedi na zadnjem sjedištu vozila.

"Nakon kraćeg razgovora, J.B. je uočio da Pikula drži u ruci pušku uperenu prema prozoru, dok je Novaković u ruci držao ručnu bombu, zbog čega se uplašio i otrčao u kuću", istaknuto je u optužnici bijeljinskog Tužilaštva.

U tom momentu je, kako se dodaje, Pikula ispalio najmanje tri hica u pravcu kuće, pogodivši betonski stub i metalnu ogradu od dvorišta.

"Potom je Novaković izašao iz vozila i na kuću bacio ručnu ofanzivnu zelenu bombu M52, prethodno izvukavši osigurač iz nje. Bomba se iz nepoznatih razloga nije aktivirala, te je pala na betonsku stazu ispred kuće", navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Potom su, naglašeno je, vozilom pobjegli u nepoznatom pravcu, te sakrili pušku iz koje je pucano.

(Nezavisne) Foto: Ilustracija 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Slobodarski

26.05.2024 20:36

Narod naoruzan do zuba hahahaha

ODGOVORITE
Name

Je

26.05.2024 22:50

Je** ih Bajazit, samo u KAMENOLOM Do 5 god,

Name

U zatvor

26.05.2024 20:52

Bagra nepismena samo zatvor bar 10 god.

ODGOVORITE
Name

Raspuštena deca

26.05.2024 21:17

Đeca se malo ku*čila.Da mi je da vidim kako bi vam bilo bar 7 dana u rovu sa zmijama i pacovima.

ODGOVORITE
Name

Odgovor

27.05.2024 03:54

Kao na Divljem zapadu.