Omar Kuk rekorder Evrokupa!

Američki plejmejker prestigao Marka Marinovića u broju asistencija na jednoj utakmici.

Košarka 20.11.2014 | 13:35
Omar Kuk rekorder Evrokupa!

Do srede uveče, Marko Marinović i Trevis Diner "držali" su rekord Evrokupa, sa po 15 asistencija na jednom meču. Rekord je pao u dvorani Morača.

U pobedi Budućnosti nad Ventspilsom (87:69), Omar Kuk (32) sakupio je čak 16 asistencija i upisao svoje ime u istoriju takmičenja. Bio je i najbolji strelac svog tima, sa 15 poena, pa je meč završio sa sjajnim indeksom korisnosti - 28!

Iskusni plejmejker, koji je prvih godina evropske karijere igrao i za Crvenu zvezdu, stigao je u klub početkom sezone i potpisao kratkoročni ugovor. Prošle nedelje, dogovorio je saradnju sa Podgoričanima do kraja sezone.

Trener Ventspilsa Roberts Štelmahers čestitao mu je posle utakmice.

"Budućnost je jako dobar tim, a kvalitet je pokazao i na terenu. Ključni igrač bio je Omar Kuk, sa 16 asistencija. Bil je to sjajna utakmica. Video je sitne detalje u našoj odbrani. Znali smo da može to da uradi, ali je uz to postigao i 15 poena, što nije karakteristično za njega. Budućnost je imala dobar dan, koji nismo mogli da 'preživimo'. Svi igrači su pomogli Omaru", rekao je on.

Šampion Crne Gore trenutno zauzima drugo mesto na tabeli ABA lige sa skorom 7-1, dok je u Evrokupu četvrti na tabeli Grupe F: Lokomotiva Kubanj 6-0, PAOK 4-2, Pinar Karšijaka 4-2, Budućnost 4-2,Ventspils 2-4, Stelmet 0-6.

Komentari / 0

Ostavite komentar