Очекујем нови споразум са ММФ

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изразио је данас очекивање да ће нови споразум са Међународним монетарним фондом бити потписан, с обзиром на то да Србија спроводи структурне реформе, чиме је показала да поштује договор постигнут током претходних сусрета са члановима те финансијске институције.

Србија 11.11.2014 | 20:30
Очекујем нови споразум са ММФ

Вучић је током разговора са сталним представником ММФ-а у Србији Дехенгом Кимом, замјеником директора Сектора за Европу овог фонда Асимом Хусаином и шефом Мисије ММФ-а за Србију Зузаном Мургасовом истакао да је циљ Владе и ММФ-а економски напредак и бољи живот грађана Србије.

Чланови двије делегације имали су конструктивне разговоре о новом аранжману ММФ-а, током којих су постигли сагласност о највећем броју кључних питања, саопштено је из Владе Србије.

Представници ММФ-а су након седмодневних разговора са представницима власти у Србији изразили задовољство постигнутим нивоом сарадње са институцијама Владе.

Они су поновили да је реструктурирање јавних предузећа једна од кључних реформи које Србија мора да спроведе у циљу добијања новог аранжмана са ММФ-ом.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

то сви могу

11.11.2014 22:11

Исто је то радио и Миле Додик, па смо дужни толико да се никада нећемо опоравити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рингишпил

11.11.2014 22:13

Поздравио те Шешељ

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је и миле причао

11.11.2014 22:34

Кредит не осигурава бољи него гори живот градјана.

ОДГОВОРИТЕ