Očekujem novi sporazum sa MMF

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će novi sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom biti potpisan, s obzirom na to da Srbija sprovodi strukturne reforme, čime je pokazala da poštuje dogovor postignut tokom prethodnih susreta sa članovima te finansijske institucije.

Srbija 11.11.2014 | 20:30
Očekujem novi sporazum sa MMF

Vučić je tokom razgovora sa stalnim predstavnikom MMF-a u Srbiji Dehengom Kimom, zamjenikom direktora Sektora za Evropu ovog fonda Asimom Husainom i šefom Misije MMF-a za Srbiju Zuzanom Murgasovom istakao da je cilj Vlade i MMF-a ekonomski napredak i bolji život građana Srbije.

Članovi dvije delegacije imali su konstruktivne razgovore o novom aranžmanu MMF-a, tokom kojih su postigli saglasnost o najvećem broju ključnih pitanja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predstavnici MMF-a su nakon sedmodnevnih razgovora sa predstavnicima vlasti u Srbiji izrazili zadovoljstvo postignutim nivoom saradnje sa institucijama Vlade.

Oni su ponovili da je restrukturiranje javnih preduzeća jedna od ključnih reformi koje Srbija mora da sprovede u cilju dobijanja novog aranžmana sa MMF-om.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

to svi mogu

11.11.2014 22:11

Isto je to radio i Mile Dodik, pa smo dužni toliko da se nikada nećemo oporaviti.

ODGOVORITE
Name

ringišpil

11.11.2014 22:13

Pozdravio te Šešelj

ODGOVORITE
Name

tako je i mile pričao

11.11.2014 22:34

Kredit ne osigurava bolji nego gori život gradjana.

ODGOVORITE