''Орлови'' нападају Грке и Данце, ту је и Коларов!

Иако се прошлог викенда повредио пред меч против Јунајтеда, један од лидера "орлова" на списку је репрезентативаца за утакмице против Данске (14. новембар) и Грчке (18. новембар).

Фудбал 06.11.2014 | 16:15
''Орлови'' нападају Грке и Данце, ту је и Коларов!

Селектор Дик Адвокат окупиће овог месеца скоро потпуно исти тим као у октобру. Екипи је само додао штопера Милана Бишевца, који ове сезоне игра добро за Лион.

Пред "орловима" су две утакмице. Квалификациона за одлазак на Европско првенство - против Данске у Хумској, 14. новембра и пријатељска против Грчке у гостима, четири дана касније.

Највеће изненађење на списку је без сумње одлука селектора да у тим уврсти и Александра Коларова, који се прошлог викенда повредио на загревању пред дерби Сити - Јунајтед.

Накнадно је утврђено да ће левоноги универзалац сигурно пропустити утакмицу против Данске, јер су му лекари предвидели паузу од око месец дана. Упркос томе, Холанђанин га је позвао у екипу.

Нема сумње да је присуство Коларова јако важно за целу екипу чији је предводник и у овом циклусу, уз Бранислава Ивановића. Није искључено да се Адвокат водио баш том чињеницом док му је писао позив да у понедељак дође на окупљање.

У разговору са новинарима, селектор је објаснио зашто је позвао повређеног играча Ситија.
"На списку је јер има велику жељу да игра за репрезентацију. Доћи ће у Београд и радиће са нашим медицинским тимом. Постоје наговештаји да би чак могао и да заигра, али сигурно нећемо ризиковати ако не буде потпуно спреман", рекао је Адвокат.

СПИСАК ИГРАЧА ЗА МЕЧЕВЕ ПРОТИВ ДАНСКЕ И ГРЧКЕ:

ГОЛМАНИ: Владимир Стојковић (Макаби Хаифа), Жељко Бркић (Удинезе), Предраг Рајковић (Црвена звезда)

ОДБРАНА: Бранислав Ивановић (Челси), Душан Баста (Удинезе), Александар Коларов, Матија Настасић (обојица Манчестер сити), Антонио Рукавина (Виљареал), Ненад Томовић (Фиорентина), Душко Тошић (Генчлербирлиги), Стефан Митровић (Фрајбург), Никола Максимовић (Торино), Милан Бишевац (Лион)

СРЕДИНА: Радосав Петровић (Генчлербирлиги), Немања Матић (Челси), Немања Гудељ (АЗ Алкмар), Милош Јојић (Борусија Дортмунд), Здравко Кузмановић (Интер), Александар Игњовски (Ајнтрахт)

НАПАД: Душан Тадић (Саутемптон), Лазар Марковић (Ливерпул), Филип Ђуричић (Мајнц), Зоран Тошић (ЦСКА), Филип Ђорђевић (Лацио), Александар Митровић (Андерлехт), Данко Лазовић (Партизан)

Коментари / 0

Оставите коментар