''Orlovi'' napadaju Grke i Dance, tu je i Kolarov!

Iako se prošlog vikenda povredio pred meč protiv Junajteda, jedan od lidera "orlova" na spisku je reprezentativaca za utakmice protiv Danske (14. novembar) i Grčke (18. novembar).

Fudbal 06.11.2014 | 16:15
''Orlovi'' napadaju Grke i Dance, tu je i Kolarov!

Selektor Dik Advokat okupiće ovog meseca skoro potpuno isti tim kao u oktobru. Ekipi je samo dodao štopera Milana Biševca, koji ove sezone igra dobro za Lion.

Pred "orlovima" su dve utakmice. Kvalifikaciona za odlazak na Evropsko prvenstvo - protiv Danske u Humskoj, 14. novembra i prijateljska protiv Grčke u gostima, četiri dana kasnije.

Najveće iznenađenje na spisku je bez sumnje odluka selektora da u tim uvrsti i Aleksandra Kolarova, koji se prošlog vikenda povredio na zagrevanju pred derbi Siti - Junajted.

Naknadno je utvrđeno da će levonogi univerzalac sigurno propustiti utakmicu protiv Danske, jer su mu lekari predvideli pauzu od oko mesec dana. Uprkos tome, Holanđanin ga je pozvao u ekipu.

Nema sumnje da je prisustvo Kolarova jako važno za celu ekipu čiji je predvodnik i u ovom ciklusu, uz Branislava Ivanovića. Nije isključeno da se Advokat vodio baš tom činjenicom dok mu je pisao poziv da u ponedeljak dođe na okupljanje.

U razgovoru sa novinarima, selektor je objasnio zašto je pozvao povređenog igrača Sitija.
"Na spisku je jer ima veliku želju da igra za reprezentaciju. Doći će u Beograd i radiće sa našim medicinskim timom. Postoje nagoveštaji da bi čak mogao i da zaigra, ali sigurno nećemo rizikovati ako ne bude potpuno spreman", rekao je Advokat.

SPISAK IGRAČA ZA MEČEVE PROTIV DANSKE I GRČKE:

GOLMANI: Vladimir Stojković (Makabi Haifa), Željko Brkić (Udineze), Predrag Rajković (Crvena zvezda)

ODBRANA: Branislav Ivanović (Čelsi), Dušan Basta (Udineze), Aleksandar Kolarov, Matija Nastasić (obojica Mančester siti), Antonio Rukavina (Viljareal), Nenad Tomović (Fiorentina), Duško Tošić (Genčlerbirligi), Stefan Mitrović (Frajburg), Nikola Maksimović (Torino), Milan Biševac (Lion)

SREDINA: Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Nemanja Matić (Čelsi), Nemanja Gudelj (AZ Alkmar), Miloš Jojić (Borusija Dortmund), Zdravko Kuzmanović (Inter), Aleksandar Ignjovski (Ajntraht)

NAPAD: Dušan Tadić (Sautempton), Lazar Marković (Liverpul), Filip Đuričić (Majnc), Zoran Tošić (CSKA), Filip Đorđević (Lacio), Aleksandar Mitrović (Anderleht), Danko Lazović (Partizan)

Komentari / 0

Ostavite komentar