Вејиновић дигао Србију на ноге!

“Вејиновић игра супер. Тренутно је најбоље оцењени играч Ередивизије“, каже Адвокатов помоћник Жељко Петровић. “Постоје позитивни сигнали када је његово играње за нашу репрезентацију у питању“, додаје Митар Мркела.

Фудбал 05.11.2014 | 10:15
Вејиновић дигао Србију на ноге!

Три старосне селекције прошао је у Холандији, али сада је ред да се пресече и одлучи. Марко Вејиновић је пред избором – Лале или Србија?
"Чуо сам да су српски медији пренели вест о позиву да заиграм за репрезентацију Србије. Није тачно. Мене нико није позвао и разговарао о томе, а што се тиче мојих жеља, наравно да бих волео да играм за национални тим", каже за Курир Вејиновић, који на конкретно питање Србија или Холандија одговара:
"Стварно се не бих изјашњавао док не буде нечег конкретног. Играм за Витесе и само о томе размишљам јер тренутно немам о чему другом".

Са Вејиновићевим квалитетима добро је упознат и Жељко Петровић, помоћник селектора Орлова Дика Адоката, који за дневни лист Спорт открива нешто више о 24-годишњем везисти.
"Луично га не познајем, али сам посматрао низ мечева на којима је био актер. Вејиновић игра супер, играо је одлично и прошле године, променио је улогу, од ’десетке’ постао задњи везни, тренутно је најбоље оцењен у Ередивизији", подсећа Петровић на Вејиновићев учинак од шест голова и три асистенције у овој сезони холандског првенства.

Заменик директора млађих категорија у ФСС Митар Мркела је за Вејиновића чуо још када је било приче да дебитује на У21 нивоу у време док је Александар Јанковић био за кормилом.
"Јанковић га је у то време пратио и гледао, али је тада на његовој позицији имао нека друга решења... Игра заиста добро, а ми то пратимо и знамо. И могу још само да кажем да постоје неки позитивни сигнали када је његов играње за нашу репрезентацију у питању. Али ту се пре свега пиута Дик Адвокат. Гледао сам га, прави је везни играч, сјајно обучен, занимљив", коментарише Мркела за Вечерње новости.

Коментари / 0

Оставите коментар