Vejinović digao Srbiju na noge!

“Vejinović igra super. Trenutno je najbolje ocenjeni igrač Eredivizije“, kaže Advokatov pomoćnik Željko Petrović. “Postoje pozitivni signali kada je njegovo igranje za našu reprezentaciju u pitanju“, dodaje Mitar Mrkela.

Fudbal 05.11.2014 | 10:15
Vejinović digao Srbiju na noge!

Tri starosne selekcije prošao je u Holandiji, ali sada je red da se preseče i odluči. Marko Vejinović je pred izborom – Lale ili Srbija?
"Čuo sam da su srpski mediji preneli vest o pozivu da zaigram za reprezentaciju Srbije. Nije tačno. Mene niko nije pozvao i razgovarao o tome, a što se tiče mojih želja, naravno da bih voleo da igram za nacionalni tim", kaže za Kurir Vejinović, koji na konkretno pitanje Srbija ili Holandija odgovara:
"Stvarno se ne bih izjašnjavao dok ne bude nečeg konkretnog. Igram za Vitese i samo o tome razmišljam jer trenutno nemam o čemu drugom".

Sa Vejinovićevim kvalitetima dobro je upoznat i Željko Petrović, pomoćnik selektora Orlova Dika Adokata, koji za dnevni list Sport otkriva nešto više o 24-godišnjem vezisti.
"Luično ga ne poznajem, ali sam posmatrao niz mečeva na kojima je bio akter. Vejinović igra super, igrao je odlično i prošle godine, promenio je ulogu, od ’desetke’ postao zadnji vezni, trenutno je najbolje ocenjen u Erediviziji", podseća Petrović na Vejinovićev učinak od šest golova i tri asistencije u ovoj sezoni holandskog prvenstva.

Zamenik direktora mlađih kategorija u FSS Mitar Mrkela je za Vejinovića čuo još kada je bilo priče da debituje na U21 nivou u vreme dok je Aleksandar Janković bio za kormilom.
"Janković ga je u to vreme pratio i gledao, ali je tada na njegovoj poziciji imao neka druga rešenja... Igra zaista dobro, a mi to pratimo i znamo. I mogu još samo da kažem da postoje neki pozitivni signali kada je njegov igranje za našu reprezentaciju u pitanju. Ali tu se pre svega piuta Dik Advokat. Gledao sam ga, pravi je vezni igrač, sjajno obučen, zanimljiv", komentariše Mrkela za Večernje novosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar