Замало брукање Челсија у Лига купу!

"Плавци" савладали Шрузбери тек захваљујући аутоголу у финишу меча. Ливерпул једва победио Свонси, а стрелац и Балотели. ВБА испао од друголигаша.

Фудбал 29.10.2014 | 09:40
Замало брукање Челсија у Лига купу!

Тежак уторак за фаворите у енглеском фудбалу.

У мечевима осмине финала Лига купа Челси је једва савладао четвртолигаша Шрузбери 2:1, Ливерпул је тек у финишу сломио отпор Свонсија на Енфилду (2:1), док је Вест Бромвич Албион изгубио од друголигаша Бурнмаута (1:2).

У остала два меча играна исте вечери Дерби Каунти је напунио мрежу Фулама у Лондону (5:2), док је Шефилд јунајтед, такође у гостима, био бољи од МК Донса 2:1.

На корак од велике бруке налазили су се играчи Челсија (додуше углавном "резервисти"), пошто су се прилично намучили да савладају Шрузбери, четвртопласирани тим Лиге два (четвртог ранга енглеског фудбала).

Борбени домаћин успешно је одолео у првих 45 минута, али се чинило да ће свака неизвесност нестати после гола Дидијеа Дрогбе у 48. минуту. То се, међутим, није догодило, пошто је Ендрју Манаган само два минута по уласку у игру успео да матира Петера Чеха и изједначи! У току је био 77. минут.

Нервоза се увукла тада у редове гостију, али их је спасио дефанзивац домаћег тима, Џермејн Грендисон, када је у 81. минуту неспретно реаговао и после центаршута са леве стране спровео лопту у мрежу свог гола.

Жозе Мурињо је за овај меч на клупи оставио већину својих првотимаца, међу њима и Немању Матића и Бранислава Ивановића, али када је видео да меч не иде жељеним током, морао је да пошаље Матића на терен. Српски репрезентативац заиграо је од 80. минута, када је ушао и Вилијан, а последњих неколико минута и игри је провео и Еден Азар.

И састав Ливерпула за меч са Свонсијем био је "мешовит", што је умало скупо коштало Брендана Роџерса.

Гости су повели у 65. минуту преко Марвина Емнеса, па је и Роџерс попут Муриња морао да мења поставу.

Извео је Лазара Марковића и Рикија Ламберта, а увео Лалану и Балотелија.

Испоставило се то као добар потез, пошто је Балотели у 86. минуту успео да постигне погодак на центаршут Фабија Боринија. Тек други од када је летос стигао у Ливерпул.

Штопер Свонсија Федерико Фернандез је у надокнади добио црвени картон, па је деловало да ће се играти продужеци. Ипак, у последњим тренуцима меча, у 95. минуту, одбрана гостију испустила је из вида Дејана Ловрена, који је остао усамљен на центаршут Кутиња и ударцем главом донео победу свом тиму.

У мечевима који ће се играти у среду увече (20.45) састају се Манчестер сити - Њукасл, Стоук - Саутемптон и Тотенхем - Брајтон.

Коментари / 0

Оставите коментар