Zamalo brukanje Čelsija u Liga kupu!

"Plavci" savladali Šruzberi tek zahvaljujući autogolu u finišu meča. Liverpul jedva pobedio Svonsi, a strelac i Baloteli. VBA ispao od drugoligaša.

Fudbal 29.10.2014 | 09:40
Zamalo brukanje Čelsija u Liga kupu!

Težak utorak za favorite u engleskom fudbalu.

U mečevima osmine finala Liga kupa Čelsi je jedva savladao četvrtoligaša Šruzberi 2:1, Liverpul je tek u finišu slomio otpor Svonsija na Enfildu (2:1), dok je Vest Bromvič Albion izgubio od drugoligaša Burnmauta (1:2).

U ostala dva meča igrana iste večeri Derbi Kaunti je napunio mrežu Fulama u Londonu (5:2), dok je Šefild junajted, takođe u gostima, bio bolji od MK Donsa 2:1.

Na korak od velike bruke nalazili su se igrači Čelsija (doduše uglavnom "rezervisti"), pošto su se prilično namučili da savladaju Šruzberi, četvrtoplasirani tim Lige dva (četvrtog ranga engleskog fudbala).

Borbeni domaćin uspešno je odoleo u prvih 45 minuta, ali se činilo da će svaka neizvesnost nestati posle gola Didijea Drogbe u 48. minutu. To se, međutim, nije dogodilo, pošto je Endrju Managan samo dva minuta po ulasku u igru uspeo da matira Petera Čeha i izjednači! U toku je bio 77. minut.

Nervoza se uvukla tada u redove gostiju, ali ih je spasio defanzivac domaćeg tima, Džermejn Grendison, kada je u 81. minutu nespretno reagovao i posle centaršuta sa leve strane sproveo loptu u mrežu svog gola.

Žoze Murinjo je za ovaj meč na klupi ostavio većinu svojih prvotimaca, među njima i Nemanju Matića i Branislava Ivanovića, ali kada je video da meč ne ide željenim tokom, morao je da pošalje Matića na teren. Srpski reprezentativac zaigrao je od 80. minuta, kada je ušao i Vilijan, a poslednjih nekoliko minuta i igri je proveo i Eden Azar.

I sastav Liverpula za meč sa Svonsijem bio je "mešovit", što je umalo skupo koštalo Brendana Rodžersa.

Gosti su poveli u 65. minutu preko Marvina Emnesa, pa je i Rodžers poput Murinja morao da menja postavu.

Izveo je Lazara Markovića i Rikija Lamberta, a uveo Lalanu i Balotelija.

Ispostavilo se to kao dobar potez, pošto je Baloteli u 86. minutu uspeo da postigne pogodak na centaršut Fabija Borinija. Tek drugi od kada je letos stigao u Liverpul.

Štoper Svonsija Federiko Fernandez je u nadoknadi dobio crveni karton, pa je delovalo da će se igrati produžeci. Ipak, u poslednjim trenucima meča, u 95. minutu, odbrana gostiju ispustila je iz vida Dejana Lovrena, koji je ostao usamljen na centaršut Kutinja i udarcem glavom doneo pobedu svom timu.

U mečevima koji će se igrati u sredu uveče (20.45) sastaju se Mančester siti - Njukasl, Stouk - Sautempton i Totenhem - Brajton.

Komentari / 0

Ostavite komentar