СРБ - АЛБ, нови меч и неутралан терен?!

Како време пролази, тако се појављују разни сценарији. Према овом, победа Србије од 3:0 била би награда, а не казна.

Фудбал 17.10.2014 | 10:45
СРБ - АЛБ, нови меч и неутралан терен?!

"У УЕФА сматрају да су оба савеза направила тешке и грубе пропусте и да морају да буду санкционисани. Тако да би победа неке од селекција од 3:0 била награда, а не казна", пишу "Вечерње новости".
"Прекинута утакмица између Србије и Албаније у квалификацијама за Европско првенство 2016. године биће, највероватније, поново одиграна и то на неутралном терену у термину који ће накнадно бити одређен, сазнају 'Новости' из извора блиског УЕФА", наводи се у тексту и додаје:

"Коначан епилог меча у Хумској требало би да буде познат у четвртак 23. октобра, када ће се састати Дисциплинска комисија европске куће фудбала, а према нашим сазнањима чланови тог тела најближи су одлуци да се ове две репрезентације састану у потпуно другим околностима. Велика је вероватноћа и да ће се играти без публике, како би се могућност за евентуалне нове инциденте свела на минимум".

Уколико УЕФА одлучи да се игра нови меч, он ће почети од 1, а не 41. минута, када је прекинут.

"У УЕФА сматрају да су и Фудбалски савез Србије и Фудбалски савез Албаније направили изузетно тешке и грубе пропусте, због чега морају да сносе санкције. Из тих разлога, скоро је нереална опција да једна од две селекције добије утакмицу службеним резултатом (3:0), јер би на тај начин била практично награђена уместо да буде кажњена, што УЕФА никако не жели", пише београдски лист.


"И ФИФА и УЕФА имају чврст став да политика мора да буде апсолутно искључена из фудбала и да се на терену не смеју вршити никакве злоупотребе у те сврхе, што је за Албанце отежавајућа околност. С друге стране, у европској кући фудбала немају било какву толеранцију према сваком облику хулиганизма, а сви су видели и регистровали да су на терен у Хумској ушли гледаоци и угрозили безбедност актера", наводи се у тексту.

"УЕФА је дан раније саопштила да је против ФСС покренут поступак због навијачких нереда, бацања бакљи и других предмета са трибина, коришћења ласера, уласка навијача на терен и слабе организације меча, док се Албанци терете за одбијање да наставе утакмицу и због приказивања незаконитог транспарента", закључује се.

У исто време...

Председник Фудбалског савеза Албаније Армандо Дука затражио је "потпуну и независну" истрагу прекинуте утакмице са Србијом у Београду, у квалификацијама за првенство Европе, преноси АФП.

Раније данас албански савез саопштио је да национална репрезентација није могла да настави прекинути меч наводећи да су "играче напали навијачи, редари и полицајци", да је до прекида владала "непријатељска атмосфера", као и да је преко разгласа "пуштен националистицки марш, који је створио шовинистицке емоције код домаћих навијача".

"Чињенице су јасне, дозази су ту, а ми захтевамо пре свега потпуну и независну истрагу инцидената пријављених пре, за време и после утакмице између Србије и Албаније", изјавио је Дука за АФП.

Европска фудбалска унија (УЕФА) покренула је истрагу против оба савеза, а одлуку о епилогу меча и евентуалним казнама донеће њена трочлана комисија 23. октобра.

Сусрет на стадиону Партизана прекинут је у уторак увече пред крај полувремена због скандалозне провокације албанских навијача и инцидената који су уследили након што се изнад терена појавила беспилотна летелица са заставом такозване Велике Албаније.

Фудбалски савез Србије најоштрије је осудио сцене насиља на прекинутој утакмици са Албанијом, изразио згражавање над виђеном провокацијом и страх да је у питању унапред смишљени сценарио терористичке акције усмерене, пре свега, против интереса државе Србије.

Сусрет у Београду прекинут је при резултату 0:0.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

босна

17.10.2014 09:02

Ако је летећи објекат дошао изван стадиона,онда не знам засто је фудбалски савез Албаније одговоран за то?

ОДГОВОРИТЕ