Лендл више неће у тренере!

Питање је да ли ће се славни чешко-амерички тенисер, после епизоде у улози главног тренера Ендија Мареја, вратити спорту који га је прославио.

Тенис 17.10.2014 | 09:15
Лендл више неће у тренере!

Бивши најбољи тенисер света Иван Лендл рекао је данас да не планира скори повратак тренерском послу, упркос позиву земљака Томаша Бердиха да преузме место у његовом стручном штабу.
"Уживао сам довољно да бих поново разматрао могућност да неког тренирам. У овом тренутку уживам у томе што имам мало више слободног времена", изјавио је Лендл на конференцији за медије у Милану.

Бердих је раније ове недеље објавио да је разговарао са Лендлом, али да је он захвалио на позиву уз образложење да је "превише заузет" да би тренутно радио као тренер.

Педесетчетворогодишњи Лендл рођен је у Острави и играо је за Чехословачку и САД, а током бриљантне каријере освојиоо је 94 АТП титуле, од чега осам на грен слем турнирима.

У јануару 2011. преузео је место тренера Ендија Мареја кога је просто препородио, јер је Британац током двогодишње сарадње освојио два, за сада, једина грен слем трофеја, УС Опен и Вимблдон.

Коментари / 0

Оставите коментар