Lendl više neće u trenere!

Pitanje je da li će se slavni češko-američki teniser, posle epizode u ulozi glavnog trenera Endija Mareja, vratiti sportu koji ga je proslavio.

Tenis 17.10.2014 | 09:15
Lendl više neće u trenere!

Bivši najbolji teniser sveta Ivan Lendl rekao je danas da ne planira skori povratak trenerskom poslu, uprkos pozivu zemljaka Tomaša Berdiha da preuzme mesto u njegovom stručnom štabu.
"Uživao sam dovoljno da bih ponovo razmatrao mogućnost da nekog treniram. U ovom trenutku uživam u tome što imam malo više slobodnog vremena", izjavio je Lendl na konferenciji za medije u Milanu.

Berdih je ranije ove nedelje objavio da je razgovarao sa Lendlom, ali da je on zahvalio na pozivu uz obrazloženje da je "previše zauzet" da bi trenutno radio kao trener.

Pedesetčetvorogodišnji Lendl rođen je u Ostravi i igrao je za Čehoslovačku i SAD, a tokom briljantne karijere osvojioo je 94 ATP titule, od čega osam na gren slem turnirima.

U januaru 2011. preuzeo je mesto trenera Endija Mareja koga je prosto preporodio, jer je Britanac tokom dvogodišnje saradnje osvojio dva, za sada, jedina gren slem trofeja, US Open i Vimbldon.

Komentari / 0

Ostavite komentar