Алегри: Јуве сам против свих!

Страсти после бурног дербија Серије А, Јувентус - Рома, и даље се не смирују...

Фудбал 17.10.2014 | 09:00
Алегри: Јуве сам против свих!

Победа Јувентуса над Ромом (3:2, 5. октобра) покренула је бројне дискусије у италијанском фудбалу.

Торинезима су досуђена два спорна пенала, што је био повод за велику "прашину" и оптужбе на рачун шампиона Серије А.

Поводом оптужби на рачун свог клуба огласио се и тренер Масимилијано Алегри.

"У Италији има 50 милиона навијача, а од тога је 12 милиона присталица Јувентуса. Остали су навијачи Милана, Интера, Роме и других клубова, али сви они су против нас. Сада сам то схватио", изјавио је стратег црно-белих.

Алегри, који је у јулу преузео Јувентус, рекао је да је утакмица против Роме била добра за гледање, али да се о томе мало причало.

"Оно што штети италијанском фудбалу је то што се мало времена посветило утакмици. Из техничког угла, то је била добра и напета утакмица за гледање, али о томе се мало причало. Људи су превидели изванредну игру Јувентуса против Роме, сјајног тима, који у Франческу Тотију има изузетног играча".

"Морамо више да ценимо добру игру, уместо да тражимо изговоре. Много се прича о судијским одлукама пошто се ради о утакмици Јувентуса и Роме. Да се исто догодило у дуелу екипа из средине табеле, нико о томе не би ни причао...", додао је Алегри и закључио:

"Сви кажу да је италијански фудбал у хаосу, али нико ништа не ради да се то реши. Сви кажу да су италијанске судије најгоре, али Италијан суди у финалу Светског првенства".

Коментари / 0

Оставите коментар