Alegri: Juve sam protiv svih!

Strasti posle burnog derbija Serije A, Juventus - Roma, i dalje se ne smiruju...

Fudbal 17.10.2014 | 09:00
Alegri: Juve sam protiv svih!

Pobeda Juventusa nad Romom (3:2, 5. oktobra) pokrenula je brojne diskusije u italijanskom fudbalu.

Torinezima su dosuđena dva sporna penala, što je bio povod za veliku "prašinu" i optužbe na račun šampiona Serije A.

Povodom optužbi na račun svog kluba oglasio se i trener Masimilijano Alegri.

"U Italiji ima 50 miliona navijača, a od toga je 12 miliona pristalica Juventusa. Ostali su navijači Milana, Intera, Rome i drugih klubova, ali svi oni su protiv nas. Sada sam to shvatio", izjavio je strateg crno-belih.

Alegri, koji je u julu preuzeo Juventus, rekao je da je utakmica protiv Rome bila dobra za gledanje, ali da se o tome malo pričalo.

"Ono što šteti italijanskom fudbalu je to što se malo vremena posvetilo utakmici. Iz tehničkog ugla, to je bila dobra i napeta utakmica za gledanje, ali o tome se malo pričalo. Ljudi su prevideli izvanrednu igru Juventusa protiv Rome, sjajnog tima, koji u Frančesku Totiju ima izuzetnog igrača".

"Moramo više da cenimo dobru igru, umesto da tražimo izgovore. Mnogo se priča o sudijskim odlukama pošto se radi o utakmici Juventusa i Rome. Da se isto dogodilo u duelu ekipa iz sredine tabele, niko o tome ne bi ni pričao...", dodao je Alegri i zaključio:

"Svi kažu da je italijanski fudbal u haosu, ali niko ništa ne radi da se to reši. Svi kažu da su italijanske sudije najgore, ali Italijan sudi u finalu Svetskog prvenstva".

Komentari / 0

Ostavite komentar