Дуле: ЕК је квалитетан, јесмо ли и ми?!

Тренер Партизана после "минус 27" у Виљнусу поновио апел највернијима, да остану уз Партизан у тешким моментима.

Кошарка 17.10.2014 | 08:15
Дуле: ЕК је квалитетан, јесмо ли и ми?!

Гостовање Лијетувос Ритасу - који ове сезоне такође "оперише" на мањем буџету него јесенас - за екипу Партизана је био до сада најнеугоднији судар са реалношћу, у којој првак Србије просто не може да пружа партије на нивоу свог имена и реномеа.
Литванци су славили резултатом 92:65, а црно-бели приказали само десетак минута добре кошарке.

"Ово показује, а о томе сам већ причао, да Еврокуп није лоше такмичење. Да се поставити питање колико смо ми квалитетни за то такмичење, а не колико је такмичење квалитетно", рекао је Вујошевић за званични клупски сајт.

"Најављивао сам овакве ситуације, можда очекујући мало боље издање него што је било у појединим моментима, али не надајући се да може да се добије утакмица. Позивао сам оне најверније да остану уз Партизан и у тешким моментима, што значи и после оваквих пораза. Они који заиста воле и који препознају ствари, знају да и у оваквим ситуацијима морају да буду уз тим".

И лаику је јасно да су Партизан у среду скупо коштале изгубљене лопте.

"Од 25 грешака, добар део је начињен у првој линији, дајући могућност нашем противнику да игра контранапад. Нисмо довољно добро бранили 'пик', из кога су они креирали шут споља и убацили 12 тројки", анализирао је Душко Вујошевић.

Он је констатовао да висинска предност, која је материјализована кроз бољи скок, није могла да буде "надокнада за толики број изгубљених лопти".

"Потпуно заслужена победа Лијетувос Ритаса", закључио је тренер црно-белих.

Партизан (1-2) за викенд чека гостовање Олимпији, која у АБА лиги има скор 2-1, а такмичење у Еврокупу почела је победом над Бешикташом у Истанбулу - 70:68, без повређеног Дина Мурића.

Потом, у другом колу Е групе Еврокупа, у Пионир стиже Банвит.

Коментари / 0

Оставите коментар