Dule: EK je kvalitetan, jesmo li i mi?!

Trener Partizana posle "minus 27" u Viljnusu ponovio apel najvernijima, da ostanu uz Partizan u teškim momentima.

Košarka 17.10.2014 | 08:15
Dule: EK je kvalitetan, jesmo li i mi?!

Gostovanje Lijetuvos Ritasu - koji ove sezone takođe "operiše" na manjem budžetu nego jesenas - za ekipu Partizana je bio do sada najneugodniji sudar sa realnošću, u kojoj prvak Srbije prosto ne može da pruža partije na nivou svog imena i renomea.
Litvanci su slavili rezultatom 92:65, a crno-beli prikazali samo desetak minuta dobre košarke.

"Ovo pokazuje, a o tome sam već pričao, da Evrokup nije loše takmičenje. Da se postaviti pitanje koliko smo mi kvalitetni za to takmičenje, a ne koliko je takmičenje kvalitetno", rekao je Vujošević za zvanični klupski sajt.

"Najavljivao sam ovakve situacije, možda očekujući malo bolje izdanje nego što je bilo u pojedinim momentima, ali ne nadajući se da može da se dobije utakmica. Pozivao sam one najvernije da ostanu uz Partizan i u teškim momentima, što znači i posle ovakvih poraza. Oni koji zaista vole i koji prepoznaju stvari, znaju da i u ovakvim situacijima moraju da budu uz tim".

I laiku je jasno da su Partizan u sredu skupo koštale izgubljene lopte.

"Od 25 grešaka, dobar deo je načinjen u prvoj liniji, dajući mogućnost našem protivniku da igra kontranapad. Nismo dovoljno dobro branili 'pik', iz koga su oni kreirali šut spolja i ubacili 12 trojki", analizirao je Duško Vujošević.

On je konstatovao da visinska prednost, koja je materijalizovana kroz bolji skok, nije mogla da bude "nadoknada za toliki broj izgubljenih lopti".

"Potpuno zaslužena pobeda Lijetuvos Ritasa", zaključio je trener crno-belih.

Partizan (1-2) za vikend čeka gostovanje Olimpiji, koja u ABA ligi ima skor 2-1, a takmičenje u Evrokupu počela je pobedom nad Bešiktašom u Istanbulu - 70:68, bez povređenog Dina Murića.

Potom, u drugom kolu E grupe Evrokupa, u Pionir stiže Banvit.

Komentari / 0

Ostavite komentar