У Борцу шокирани казном!

У Фудбалском клубу Борац, након одузимања три бода од стране Такмичарске комисије Фудбалског савеза БиХ, због дуговања према некадашњем играчу Перици Станческом, огласили су се саопштењем које преносимо у цјелини.

Фудбал 16.10.2014 | 22:10
У Борцу шокирани казном!

“Одлука Такмичарске комисије ФС БиХ да се Борцу одузму три бода затекла је и шокирала руководство клуба, стручни штаб и играче.

Недопустиво је да одлука Такмичарске комисије буде прво објављена на појединим порталима и у федералним медијима. а да претходно није стигла на адресу нашег клуба. То довољно говори о неодговорности чланова Такмичарске комисије и надлежних у ФС БиХ, али и о њиховом “наслађивању” због овога што се десило фудбалском клубу Борац.

Садашње руководство ФК Борац је наслиједило од руководства клуба које је било актуелно 2010. године бројне неизмирене обавезе и пресуде према бившим играчима и у врло кратком року је ријешило близу 40 таквих случајева, чиме је омогућило нормално функционисање и стабилност у раду на свим нивоима.

Један од таквих случајева је и дуг (4.750 марака) према бившем играчу Перици Станческом, који је у цјелости измирен, као и казна (1.000 швајцарских франака) због неплаћања истог у предвиђеном року.

Нажалост, према одлуци ФИФА-е, за закашњењем, јер је неопходна папирологија недостајала у Борчевој архиви и садашња Управа клуба није ни знала за “случај Станчески”. Сами се питамо до када ће овакве ствари “извирати из ладица” и угрожавати нормално функционисање клуба!

Користимо прилику да позовемо све оне који су ФК Борац годинама доводили у овакве позиције да, уколико има још оваквих случајева, да их објелодане како би се приступило рјешавању истих.

Ово само потврђује да систем функционисања клубова и фудбалских савеза на свим нивоима не штима, јер се овакве ствари не би дешавале, односно о њима не би расправљала и одлучивала Свјетска фудбалска асоцијација.

И поред свега овога ФК Борац нико неће зауставити на путу опоравка, стабилизације и даљег напретка, као ни што бољег пласмана у Премијер лиги БиХ. лз ових проблема можемо изаћи само јачи, што ћемо потврдити играма на терену у наставку сезоне”, наводи се у саопштењу премијерлигаша из Бањалуке, које је потписао предсједник Драшко Илић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Подршка

16.10.2014 20:48

Пуна подршка нашем највећем клубу и мислим да сви овдје коју могу морају се укључити и помоћи Борцу. Знамо да није лако али не смијемо одустати, Борац је спортски симбол Републике Српске, без Борца џаба све и нико се не смије играти са Борцем

ОДГОВОРИТЕ