U Borcu šokirani kaznom!

U Fudbalskom klubu Borac, nakon oduzimanja tri boda od strane Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH, zbog dugovanja prema nekadašnjem igraču Perici Stančeskom, oglasili su se saopštenjem koje prenosimo u cjelini.

Fudbal 16.10.2014 | 22:10
U Borcu šokirani kaznom!

“Odluka Takmičarske komisije FS BiH da se Borcu oduzmu tri boda zatekla je i šokirala rukovodstvo kluba, stručni štab i igrače.

Nedopustivo je da odluka Takmičarske komisije bude prvo objavljena na pojedinim portalima i u federalnim medijima. a da prethodno nije stigla na adresu našeg kluba. To dovoljno govori o neodgovornosti članova Takmičarske komisije i nadležnih u FS BiH, ali i o njihovom “naslađivanju” zbog ovoga što se desilo fudbalskom klubu Borac.

Sadašnje rukovodstvo FK Borac je naslijedilo od rukovodstva kluba koje je bilo aktuelno 2010. godine brojne neizmirene obaveze i presude prema bivšim igračima i u vrlo kratkom roku je riješilo blizu 40 takvih slučajeva, čime je omogućilo normalno funkcionisanje i stabilnost u radu na svim nivoima.

Jedan od takvih slučajeva je i dug (4.750 maraka) prema bivšem igraču Perici Stančeskom, koji je u cjelosti izmiren, kao i kazna (1.000 švajcarskih franaka) zbog neplaćanja istog u predviđenom roku.

Nažalost, prema odluci FIFA-e, za zakašnjenjem, jer je neophodna papirologija nedostajala u Borčevoj arhivi i sadašnja Uprava kluba nije ni znala za “slučaj Stančeski”. Sami se pitamo do kada će ovakve stvari “izvirati iz ladica” i ugrožavati normalno funkcionisanje kluba!

Koristimo priliku da pozovemo sve one koji su FK Borac godinama dovodili u ovakve pozicije da, ukoliko ima još ovakvih slučajeva, da ih objelodane kako bi se pristupilo rješavanju istih.

Ovo samo potvrđuje da sistem funkcionisanja klubova i fudbalskih saveza na svim nivoima ne štima, jer se ovakve stvari ne bi dešavale, odnosno o njima ne bi raspravljala i odlučivala Svjetska fudbalska asocijacija.

I pored svega ovoga FK Borac niko neće zaustaviti na putu oporavka, stabilizacije i daljeg napretka, kao ni što boljeg plasmana u Premijer ligi BiH. lz ovih problema možemo izaći samo jači, što ćemo potvrditi igrama na terenu u nastavku sezone”, navodi se u saopštenju premijerligaša iz Banjaluke, koje je potpisao predsjednik Draško Ilić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Podrška

16.10.2014 20:48

Puna podrška našem najvećem klubu i mislim da svi ovdje koju mogu moraju se uključiti i pomoći Borcu. Znamo da nije lako ali ne smijemo odustati, Borac je sportski simbol Republike Srpske, bez Borca džaba sve i niko se ne smije igrati sa Borcem

ODGOVORITE