Недвед оплео по Тотију и Роми!

Павел Недвед осуо паљбу по капитену Вучице и додаје да се судије плаше да свирају у корист шампиона!?

Фудбал 07.10.2014 | 21:30
Недвед оплео по Тотију и Роми!

Ратна дејства на релацији Рим – Торино се не смирују! Почело је запаљивим дербијем у шестом колу Серије А, наставило се бомбама из свлачионице Роме и управо је тај фронтални напад Франческа Тотија на Јувентус изазвао лавину коментара у италијанској јавности.

Легендарном капитену Вучице, који се пожалио због спорних пенала у корист црно-белих, рафалном паљбом узвратио је Павел Недвед, некадашњи везиста Старе даме, који не може да оправда Тотијеве замерке на рачуна судије Ђанлуке Рокија.
„Иако ми је Тоти пријатељ и велики шампион, а на крају дербија сам га и поздравио, морам да кажем да сам се наљутио на њега чим сам чуо шта је изјавио. Да је, примера ради, у мојој екипи и да после само шест кола каже „бићемо други“, а притом је каптен, одмах бих му одузео траку“, рекао је некадашњи везиста Јувентуса.

Бивши репрезентативац Чешке се није зауставио само на тој пацки, већ је кренуо у контраофанзиву ка клубу са Олимпика и његовом највећем играчу у последње две деценије.
„Тоти никад није играо за велики клуб као што је Јувентус, не разуме значај и важност тако великог клуба. Ако играте или радите у Јувентусу онда су сви против вас, осим наших навијача. Цела италијанска јавност је против, примећујем да то утиче и на судије, плаше се да свирају нешто у нашу корист. Зато ћу Тотију да честитам само за оно што пружа на терену, не и за оно што прича ван њега“.

Недведу посебно смета што се тријумф Јувеа у дербију кола (3:2) посматра кроз негативну призму, иако је било пет голова, три пенала и три искључења (рачунајући и Рудија Гарсију), а гол одлуке пао је четири минута пре краја.
„У Риму сад причају како је лига уништена, али морамо да говоримо и о утиску који је недељни меч оставио људма у иностранству. Била је прелепа утакмица, свашта је имао да се види. Италијански фудбал расте и такви мечеви су нам потребни, а не контроверзе“, закључио је Павел Недвед.

Коментари / 0

Оставите коментар