Nedved opleo po Totiju i Romi!

Pavel Nedved osuo paljbu po kapitenu Vučice i dodaje da se sudije plaše da sviraju u korist šampiona!?

Fudbal 07.10.2014 | 21:30
Nedved opleo po Totiju i Romi!

Ratna dejstva na relaciji Rim – Torino se ne smiruju! Počelo je zapaljivim derbijem u šestom kolu Serije A, nastavilo se bombama iz svlačionice Rome i upravo je taj frontalni napad Frančeska Totija na Juventus izazvao lavinu komentara u italijanskoj javnosti.

Legendarnom kapitenu Vučice, koji se požalio zbog spornih penala u korist crno-belih, rafalnom paljbom uzvratio je Pavel Nedved, nekadašnji vezista Stare dame, koji ne može da opravda Totijeve zamerke na računa sudije Đanluke Rokija.
„Iako mi je Toti prijatelj i veliki šampion, a na kraju derbija sam ga i pozdravio, moram da kažem da sam se naljutio na njega čim sam čuo šta je izjavio. Da je, primera radi, u mojoj ekipi i da posle samo šest kola kaže „bićemo drugi“, a pritom je kapten, odmah bih mu oduzeo traku“, rekao je nekadašnji vezista Juventusa.

Bivši reprezentativac Češke se nije zaustavio samo na toj packi, već je krenuo u kontraofanzivu ka klubu sa Olimpika i njegovom najvećem igraču u poslednje dve decenije.
„Toti nikad nije igrao za veliki klub kao što je Juventus, ne razume značaj i važnost tako velikog kluba. Ako igrate ili radite u Juventusu onda su svi protiv vas, osim naših navijača. Cela italijanska javnost je protiv, primećujem da to utiče i na sudije, plaše se da sviraju nešto u našu korist. Zato ću Totiju da čestitam samo za ono što pruža na terenu, ne i za ono što priča van njega“.

Nedvedu posebno smeta što se trijumf Juvea u derbiju kola (3:2) posmatra kroz negativnu prizmu, iako je bilo pet golova, tri penala i tri isključenja (računajući i Rudija Garsiju), a gol odluke pao je četiri minuta pre kraja.
„U Rimu sad pričaju kako je liga uništena, ali moramo da govorimo i o utisku koji je nedeljni meč ostavio ljudma u inostranstvu. Bila je prelepa utakmica, svašta je imao da se vidi. Italijanski fudbal raste i takvi mečevi su nam potrebni, a ne kontroverze“, zaključio je Pavel Nedved.

Komentari / 0

Ostavite komentar