Јунајтеду Рохо, Спортингу Нани!

Остало је нејасно колики је проценат од обештећења вредног 20 милиона евра завршио у каси лисабонског клуба, а колико на рачуну менаџерске агенције Дојен Спортс.

Фудбал 20.08.2014 | 11:15
Јунајтеду Рохо, Спортингу Нани!

Крај саге о Маркосу Роху, који ће, очекивано, каријеру наставити у Манчестер јунајтеду! Информацију је званично потврдио и Спортинг, који ће заузврат добити Нанија на једногодишњу позајмицу. Плату португалском крилу исплаћиваће Манчестер јунајтед.

Такође, под условом да енглески гигант Роха кроз коју годину прода за више од 23 милиона евра Спортингу ће на рачун лећи 20 одсто од тог трансфера.

Али, нејасно је колико ће сада новца завршити у каси португалског вицепрвака. Манчестер јунајтед ће, наиме, платити 20 милиона евра за аргентинског репрезентативца, четири милиона ће отићи московском Спартаку, Роховом бившем клубу, а део колача следује и менаџерској агенцији Дојен Спортс у власништву "супер-агента" Жоржа Мендеша.

Он је власник 75 одсто права на Рохов уговор, што значи да би Спортинг требало да заради свега милион евра. Али, Спортинг је пре само неколико дана једнострано раскинуо споразум са Дојен Спортсом, пошто је по њему био обавезан да менаџерској агенцији исплати тих 75 одсто у случају да одбије понуду која задовољава Мендешове прохтеве. Односно, 15 милиона евра само да би задржао Роха.

Да ли је на крају Мендеш попустио и пристао на мањи профит или је Спортинг схватио да ће се тешко извући из посла који је сам потписао?

Коментари / 0

Оставите коментар