Junajtedu Roho, Sportingu Nani!

Ostalo je nejasno koliki je procenat od obeštećenja vrednog 20 miliona evra završio u kasi lisabonskog kluba, a koliko na računu menadžerske agencije Dojen Sports.

Fudbal 20.08.2014 | 11:15
Junajtedu Roho, Sportingu Nani!

Kraj sage o Markosu Rohu, koji će, očekivano, karijeru nastaviti u Mančester junajtedu! Informaciju je zvanično potvrdio i Sporting, koji će zauzvrat dobiti Nanija na jednogodišnju pozajmicu. Platu portugalskom krilu isplaćivaće Mančester junajted.

Takođe, pod uslovom da engleski gigant Roha kroz koju godinu proda za više od 23 miliona evra Sportingu će na račun leći 20 odsto od tog transfera.

Ali, nejasno je koliko će sada novca završiti u kasi portugalskog viceprvaka. Mančester junajted će, naime, platiti 20 miliona evra za argentinskog reprezentativca, četiri miliona će otići moskovskom Spartaku, Rohovom bivšem klubu, a deo kolača sleduje i menadžerskoj agenciji Dojen Sports u vlasništvu "super-agenta" Žorža Mendeša.

On je vlasnik 75 odsto prava na Rohov ugovor, što znači da bi Sporting trebalo da zaradi svega milion evra. Ali, Sporting je pre samo nekoliko dana jednostrano raskinuo sporazum sa Dojen Sportsom, pošto je po njemu bio obavezan da menadžerskoj agenciji isplati tih 75 odsto u slučaju da odbije ponudu koja zadovoljava Mendešove prohteve. Odnosno, 15 miliona evra samo da bi zadržao Roha.

Da li je na kraju Mendeš popustio i pristao na manji profit ili je Sporting shvatio da će se teško izvući iz posla koji je sam potpisao?

Komentari / 0

Ostavite komentar