Мурињо хвали Србе!

Бранислав Ивановић и Немања Матић обележили стартну победу Челсија против Барнлија. Португалац очекује много од српских репрезентативаца и Фабрегаса.

Фудбал 20.08.2014 | 08:30
Мурињо хвали Србе!

Челсијеву победу на старту Премијер лиге, обележили су магични пасови играча утакмице Сеска Фабрегаса, првенац Дијега Косте, али и одлична игра Срба: стрелца и асистента Бранислава Ивановића и "спајдермена" Немање Матића.

После неочекивано раног вођства Барнлија, Ивановић је погодио стативу а одбитак је у мрежу спровео Коста, да би капитен "орлова" после корнера Фабрегаса "лако као Дрогба" подметнуо ногу и поставио коначних 3:1. Матић је обавио велики посао у дефанзиви и омогућио Фабрегасу праву дистрибуцију лопти, што је посебно импресионирало менаџера Жозеа Муриња.

- Фабрегас је контролисао темпо игре и био одговоран за наш добар период игре. Он може много више, јер ја то знам. Много је важније да се добро разуме са Матићем јер њих двојица заједно могу да подигну квалитет игре на виши ниво. Важно је да Сеск све ради у право време, од дистрибуције лопте, до постављања играча на праве позиције. Ту има јаку Матићеву подршку и верујем да смо пронашли прави тандем - истакао је Мурињо.

Смешио се Португалцу брк кад су га цитирали у вези Дијега Косте јер се остварила тврдња да ће лако постизати голове. Учинак Бранислава Ивановића није га изненадио.

- Ивановић је способан за све и од њега увек очекујем најбоље. Он је стандард, а његова способност да игра одлично штопера даје нам више могућности са комбиновањем у одбрани. Азпиликуета може да игра десног, а Фелипе Луис левог бека и да тиме добијемо још офанзивнију поставу - истакао је менаџер "плаваца".

Коментари / 0

Оставите коментар