Murinjo hvali Srbe!

Branislav Ivanović i Nemanja Matić obeležili startnu pobedu Čelsija protiv Barnlija. Portugalac očekuje mnogo od srpskih reprezentativaca i Fabregasa.

Fudbal 20.08.2014 | 08:30
Murinjo hvali Srbe!

Čelsijevu pobedu na startu Premijer lige, obeležili su magični pasovi igrača utakmice Seska Fabregasa, prvenac Dijega Koste, ali i odlična igra Srba: strelca i asistenta Branislava Ivanovića i "spajdermena" Nemanje Matića.

Posle neočekivano ranog vođstva Barnlija, Ivanović je pogodio stativu a odbitak je u mrežu sproveo Kosta, da bi kapiten "orlova" posle kornera Fabregasa "lako kao Drogba" podmetnuo nogu i postavio konačnih 3:1. Matić je obavio veliki posao u defanzivi i omogućio Fabregasu pravu distribuciju lopti, što je posebno impresioniralo menadžera Žozea Murinja.

- Fabregas je kontrolisao tempo igre i bio odgovoran za naš dobar period igre. On može mnogo više, jer ja to znam. Mnogo je važnije da se dobro razume sa Matićem jer njih dvojica zajedno mogu da podignu kvalitet igre na viši nivo. Važno je da Sesk sve radi u pravo vreme, od distribucije lopte, do postavljanja igrača na prave pozicije. Tu ima jaku Matićevu podršku i verujem da smo pronašli pravi tandem - istakao je Murinjo.

Smešio se Portugalcu brk kad su ga citirali u vezi Dijega Koste jer se ostvarila tvrdnja da će lako postizati golove. Učinak Branislava Ivanovića nije ga iznenadio.

- Ivanović je sposoban za sve i od njega uvek očekujem najbolje. On je standard, a njegova sposobnost da igra odlično štopera daje nam više mogućnosti sa kombinovanjem u odbrani. Azpilikueta može da igra desnog, a Felipe Luis levog beka i da time dobijemo još ofanzivniju postavu - istakao je menadžer "plavaca".

Komentari / 0

Ostavite komentar