Рнићев Волфсбергер хит аустријске лиге!

Реми са Челсијем донео самопоуздање и две стартне победе –истакао је српски дефанзивац, који је ставио значајан печат на резултате најпријатнијег изненађења у Аустрији.

Фудбал 02.08.2014 | 18:15
Рнићев Волфсбергер хит аустријске лиге!

Хит на старту првенства Аустрије се зове Волфсбергер. Клуб чији дрес носи српски фудбалер Немања Рнић налази се после уводних 180 минута првенства раме уз раме Салцбургу и по бодовима и по броју постигнутих голова. Два тријумфа у прва два кола зачињена су са чак осам постигнутих голова.

- Бољи старт нисмо могли ни да замислимо. Утакмица са Челсијем пред почетак сезоне, која је одиграна на нашем стадиону и завршена нерешеним резултатом нам је баш много значила на плану самопоуздања, што се видело и против Адмире и у дуелу са Аустријом - каже дефанзивац Волфсбергера.

Убедљиве победе у прва два кола ипак по Рнићевим речима неће учинити да било ко у клубу полети. Амбиције клуба не досежу европске висине, али уколико се серија добрих резултата настави сигурно је да ће у Волфсбергеру знати да се прилагоде новонасталим околностима.

- Свесни смо каква је ситуација и желимо да идемо корак по корак. Не смемо себи да дозволимо да полетимо, јер ништа није урађено, првенство је дуго. Лепо је бити раме уз раме Салцбургу са максималним учинком, али би требало бити и реалан када се одређују циљеви. Ићи ћемо од утакмице до утакмице, па ћемо видети где ће нас то довести.

Други од четири шокантна гола који су "испоручени" фаворизованој Аустрији дело је Немање Рнића.

- Постигао сам гол главом после корнера за 2:0 у идеалном тренутку, баш кад нас је Аустрија јако притисла. После је све ишло много лакше.

Сарадња са актуелним послодавцима је по слову уговора важећа још годину дана.

- Биће сигурно разговора на тему продужетка сарадње, а ја у овом тренутку заиста не могу да предвидим шта би могло да се догоди за годину дана. Најважније је да нам сада све иде као у најлепшим сновима - закључио је Рнић.

После Адмире и Аустрије на реду је Гредиг. Најпријатније изненађење прошлог првенства и вицешампион Аустрије сутра дочекује Волфсбергер, а Рнић верује да би низ победа и поред снаге ривала требало да се продужи.
- Гредиг је одлична екипа, нема сумње да нас очекује можда и најтежи задатак од почетка првенства. Позитивно је то што "пуцамо" од самопоуздања и ако се све отвори како прижељкујемо могли бисмо да упишемо и трећи везани тријумф - подвукао је Рнић.

Коментари / 0

Оставите коментар