Rnićev Volfsberger hit austrijske lige!

Remi sa Čelsijem doneo samopouzdanje i dve startne pobede –istakao je srpski defanzivac, koji je stavio značajan pečat na rezultate najprijatnijeg iznenađenja u Austriji.

Fudbal 02.08.2014 | 18:15
Rnićev Volfsberger hit austrijske lige!

Hit na startu prvenstva Austrije se zove Volfsberger. Klub čiji dres nosi srpski fudbaler Nemanja Rnić nalazi se posle uvodnih 180 minuta prvenstva rame uz rame Salcburgu i po bodovima i po broju postignutih golova. Dva trijumfa u prva dva kola začinjena su sa čak osam postignutih golova.

- Bolji start nismo mogli ni da zamislimo. Utakmica sa Čelsijem pred početak sezone, koja je odigrana na našem stadionu i završena nerešenim rezultatom nam je baš mnogo značila na planu samopouzdanja, što se videlo i protiv Admire i u duelu sa Austrijom - kaže defanzivac Volfsbergera.

Ubedljive pobede u prva dva kola ipak po Rnićevim rečima neće učiniti da bilo ko u klubu poleti. Ambicije kluba ne dosežu evropske visine, ali ukoliko se serija dobrih rezultata nastavi sigurno je da će u Volfsbergeru znati da se prilagode novonastalim okolnostima.

- Svesni smo kakva je situacija i želimo da idemo korak po korak. Ne smemo sebi da dozvolimo da poletimo, jer ništa nije urađeno, prvenstvo je dugo. Lepo je biti rame uz rame Salcburgu sa maksimalnim učinkom, ali bi trebalo biti i realan kada se određuju ciljevi. Ići ćemo od utakmice do utakmice, pa ćemo videti gde će nas to dovesti.

Drugi od četiri šokantna gola koji su "isporučeni" favorizovanoj Austriji delo je Nemanje Rnića.

- Postigao sam gol glavom posle kornera za 2:0 u idealnom trenutku, baš kad nas je Austrija jako pritisla. Posle je sve išlo mnogo lakše.

Saradnja sa aktuelnim poslodavcima je po slovu ugovora važeća još godinu dana.

- Biće sigurno razgovora na temu produžetka saradnje, a ja u ovom trenutku zaista ne mogu da predvidim šta bi moglo da se dogodi za godinu dana. Najvažnije je da nam sada sve ide kao u najlepšim snovima - zaključio je Rnić.

Posle Admire i Austrije na redu je Gredig. Najprijatnije iznenađenje prošlog prvenstva i vicešampion Austrije sutra dočekuje Volfsberger, a Rnić veruje da bi niz pobeda i pored snage rivala trebalo da se produži.
- Gredig je odlična ekipa, nema sumnje da nas očekuje možda i najteži zadatak od početka prvenstva. Pozitivno je to što "pucamo" od samopouzdanja i ako se sve otvori kako priželjkujemo mogli bismo da upišemo i treći vezani trijumf - podvukao je Rnić.

Komentari / 0

Ostavite komentar