Паравиња поново пред судом

У шибенском Жупанијском суду данас се одржава припремно рочиште за поновљено суђење Драгану Паравињи за покушај силовања и убиство Антоније Билић.

Регион 05.06.2014 | 14:58
Паравиња поново пред судом


Паравиња се данас појавио пред судским вијећем на припремном рочишту, на којем ће одбрана и Жупанијско државно тужилаштво најавити све доказе које ће користити на поновљеном суђењу.

Хрватски медији подсјећају да је Врховни суд Хрватске средином априла укинуо дио пресуде Паравињи, доводећи у питање квалификацију тешког убиства. Врховни суд је утврдио да првостепени суд није успио да докаже да је Паравиња дјевојку покушао да силује у кабини камиона и да то доводи у питање и закључак шибенског суда да је починио тешко убиство с циљем прикривања силовања.

Одлучено је да суђење буде поновљено и да се у поступак уведу нови докази, с обзиром на то да су посмртни остаци Антоније Билић пронађени тек након завршетка првог суђења. Уколико убиство буде  оквалификовано као обично, Паравињи би затворска казна била смањена са 40 на 20 година.

Драган Паравиња ухапшен је 26. јуна 2011. године код Српца и првобитно је признао да је убио Антонију Билић и потом је бацио са једног од мостова на ријеци Крки. По доласку у Хрватску, Паравиња је негирао своје наводе из БиХ, те тврдио да се тога дана уопште није возио на дионици гдје је млада дјевојка стопирала.

Приликом изрицања пресуде, бахато је добацивао да је ријеч о монтираном процесу и да је пресуду потписао Томислав Карамарко.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ина

05.06.2014 13:11

Ма треба дјубре објесит на тргу како судјење.

ОДГОВОРИТЕ