Нервоза у СПС-у: Ружић и Бајатовић страхују за позиције

У врху партије нема места за ветеране - Дејановићеву, Обрадовића и Мркоњића, али ни за потпредседника странке. 

Србија 03.06.2014 | 07:26
Нервоза у СПС-у: Ружић и Бајатовић страхују за позиције

У оквиру најављене реформе СПС све је извесније да у врху странке више неће бити места ни за потпредседника СПС Душана Бајатовића и председника Извршног одбора Бранка Ружића, сазнаје Курир.

Промене би требало да буду озваничене на конгресу СПС крајем године, а уз политичке и организационе промене акценат ће бити на кадровским изменама.
Избегавање притиска

Уместо ветерана Милутина Мркоњића, Жарка Обрадовића и Славице Ђукић Дејановић, шанса ће бити пружена млађим кадровима лојалним Ивици Дачићу. Социјалисти су у општој паници због могућности да остану без страначких функција, а шеф социјалиста се, како је Курир јуче писао, од свих дистанцирао и смањио комуникацију како би избегао разноразне притиске и лобирања. Међу најзабринутијима за свој положај су, како сазнајемо, управо Бајатовић и Ружић.

Тензије расту, у ваздуху се осећа нетрпељивост. Све је у Дачићевим рукама јер председник странке предлаже потпредседнике, председника ИО, чланове Председништва, о чему се ГО изјашњава. Бајатовић и Ружић јесу на леду. Није извесно да ће они „преживети“ најављену реформу странке - прича извор Курира и наставља:

- А Ивица, који зна све одговоре, само ћути. На последњим седницама Председништва ми причамо, питамо, он ништа, не одговара. Седи и пише поруке на телефону.
Бајатовић и Ружић јуче нису желели да говоре на ову тему, као ни Дачић. На позиве и поруке Курира нису одговарали.

Не одговара на позиве

Шеф социјалиста је, како је Курир писао, решио да се не јавља на телефон партијским колегама пошто спрема озбиљну и темељну реформу странке, после које неће бити места за појединце из актуелног руководства СПС. Иако је од свих виђенијих функционера тражен коментар, нико о томе није желео да говори. Огласила се јуче, тек са даном закашњења, Славица Ђукић Дејановић:
- Стање је редовно. С председником имам и имамо уобичајену и редовну комуникацију. Јавља се редовно на телефон.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ивица

03.06.2014 05:43

Зна Ивица да це му доци Марица.

ОДГОВОРИТЕ