Nervoza u SPS-u: Ružić i Bajatović strahuju za pozicije

U vrhu partije nema mesta za veterane - Dejanovićevu, Obradovića i Mrkonjića, ali ni za potpredsednika stranke. 

Srbija 03.06.2014 | 07:26
Nervoza u SPS-u: Ružić i Bajatović strahuju za pozicije

U okviru najavljene reforme SPS sve je izvesnije da u vrhu stranke više neće biti mesta ni za potpredsednika SPS Dušana Bajatovića i predsednika Izvršnog odbora Branka Ružića, saznaje Kurir.

Promene bi trebalo da budu ozvaničene na kongresu SPS krajem godine, a uz političke i organizacione promene akcenat će biti na kadrovskim izmenama.
Izbegavanje pritiska

Umesto veterana Milutina Mrkonjića, Žarka Obradovića i Slavice Đukić Dejanović, šansa će biti pružena mlađim kadrovima lojalnim Ivici Dačiću. Socijalisti su u opštoj panici zbog mogućnosti da ostanu bez stranačkih funkcija, a šef socijalista se, kako je Kurir juče pisao, od svih distancirao i smanjio komunikaciju kako bi izbegao raznorazne pritiske i lobiranja. Među najzabrinutijima za svoj položaj su, kako saznajemo, upravo Bajatović i Ružić.

Tenzije rastu, u vazduhu se oseća netrpeljivost. Sve je u Dačićevim rukama jer predsednik stranke predlaže potpredsednike, predsednika IO, članove Predsedništva, o čemu se GO izjašnjava. Bajatović i Ružić jesu na ledu. Nije izvesno da će oni „preživeti“ najavljenu reformu stranke - priča izvor Kurira i nastavlja:

- A Ivica, koji zna sve odgovore, samo ćuti. Na poslednjim sednicama Predsedništva mi pričamo, pitamo, on ništa, ne odgovara. Sedi i piše poruke na telefonu.
Bajatović i Ružić juče nisu želeli da govore na ovu temu, kao ni Dačić. Na pozive i poruke Kurira nisu odgovarali.

Ne odgovara na pozive

Šef socijalista je, kako je Kurir pisao, rešio da se ne javlja na telefon partijskim kolegama pošto sprema ozbiljnu i temeljnu reformu stranke, posle koje neće biti mesta za pojedince iz aktuelnog rukovodstva SPS. Iako je od svih viđenijih funkcionera tražen komentar, niko o tome nije želeo da govori. Oglasila se juče, tek sa danom zakašnjenja, Slavica Đukić Dejanović:
- Stanje je redovno. S predsednikom imam i imamo uobičajenu i redovnu komunikaciju. Javlja se redovno na telefon.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ivica

03.06.2014 05:43

Zna Ivica da ce mu doci Marica.

ODGOVORITE