Цибона: Играћемо Евролигу!

Председник Цибоне Ивица Ловрић истакао је да ће Загрепчани следеће сезоне играти Евролигу, упркос бројним финансијским проблемима.

Кошарка 29.04.2014 | 16:16
Цибона: Играћемо Евролигу!

Уколико се Ловрићеве најаве обистине, то значи да ће Црвена звезда карту за елитно такмичење тражити кроз квалификације, док су Партизанове шансе за Евролигу наредне сезоне минималне.

„Наравно да ћемо играти Евролигу“, рекао је Ловрић још после меча са Звездом, захваљујући којем су Загрепчани обезбедили место у Евролиги, а потом су и освојили титулу у АБА лиги, тријумфом над Цедевитом.

Иако је Ловрић пун оптимизма, велики дугови могли би да онемогуће Цибону да игра у Евролиги. У загребачком клубу нико не жели да објави укупан износ дуга, али се он процењује на око четири милиона евра.

Због тога се већ неколико дана спекулише да би Цибона могла да одустане од Евролиге и у том случају би то место било враћено АБА лиги. Пласман у елитно такмичење је обезбедила и Цедевита, као финалиста, док ће Црвена звезда своје место покушати да избори кроз квалификације.

Велики проблем за ’вукове’ је и блокада трансфера од стране ФИБА због дуговања према бившем играчима Томасу, Маркоти, Врбанцу и Гиричеку, која у овом тренутку износе око милион евра. Цибона у овом тренутку може да доведе само оне играча који су до 15. септембра били регистровани за хрватске клубове. Такође, битна ставка је проналазак спонзора.

„Људи не желе Цибону која не побеђује, а ми морамо да пронађемо најјефтинији начин. Ако не побеђујемо и не освајамо трофеје, водимо Цибону у нестанак. Клупски приоритет је решавање блокаде и то је већи проблем него проналазак новца за тим“, рекао је Ловрић.

Ловрић је такође додао да ће Цибона играти Евролигу у Драженовом дому, а не у „Арени“.

Хрватски медији истичу да се са 650.000 евра не може направити екипа за Евролигу, а која ће се паралелно борити у АБА лиги. Процењује се да је клубу потребно два милиона за екипу, уз милион, који је потребан за скидање блокаде трансфера.

„Клуб је у компликованој ситуацији и морамо добро да се размисли у којем правцу ће се ићи. Треба нам здрава Цибона, а не клуб који ће играти Евролигу и шест месеци касније нестати“, рекао је тренер Цибоне Славен Римац, који ће сигурно остати на клупи Загрепчана и следеће сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар