Cibona: Igraćemo Evroligu!

Predsednik Cibone Ivica Lovrić istakao je da će Zagrepčani sledeće sezone igrati Evroligu, uprkos brojnim finansijskim problemima.

Košarka 29.04.2014 | 16:16
Cibona: Igraćemo Evroligu!

Ukoliko se Lovrićeve najave obistine, to znači da će Crvena zvezda kartu za elitno takmičenje tražiti kroz kvalifikacije, dok su Partizanove šanse za Evroligu naredne sezone minimalne.

„Naravno da ćemo igrati Evroligu“, rekao je Lovrić još posle meča sa Zvezdom, zahvaljujući kojem su Zagrepčani obezbedili mesto u Evroligi, a potom su i osvojili titulu u ABA ligi, trijumfom nad Cedevitom.

Iako je Lovrić pun optimizma, veliki dugovi mogli bi da onemoguće Cibonu da igra u Evroligi. U zagrebačkom klubu niko ne želi da objavi ukupan iznos duga, ali se on procenjuje na oko četiri miliona evra.

Zbog toga se već nekoliko dana spekuliše da bi Cibona mogla da odustane od Evrolige i u tom slučaju bi to mesto bilo vraćeno ABA ligi. Plasman u elitno takmičenje je obezbedila i Cedevita, kao finalista, dok će Crvena zvezda svoje mesto pokušati da izbori kroz kvalifikacije.

Veliki problem za ’vukove’ je i blokada transfera od strane FIBA zbog dugovanja prema bivšem igračima Tomasu, Markoti, Vrbancu i Giričeku, koja u ovom trenutku iznose oko milion evra. Cibona u ovom trenutku može da dovede samo one igrača koji su do 15. septembra bili registrovani za hrvatske klubove. Takođe, bitna stavka je pronalazak sponzora.

„Ljudi ne žele Cibonu koja ne pobeđuje, a mi moramo da pronađemo najjeftiniji način. Ako ne pobeđujemo i ne osvajamo trofeje, vodimo Cibonu u nestanak. Klupski prioritet je rešavanje blokade i to je veći problem nego pronalazak novca za tim“, rekao je Lovrić.

Lovrić je takođe dodao da će Cibona igrati Evroligu u Draženovom domu, a ne u „Areni“.

Hrvatski mediji ističu da se sa 650.000 evra ne može napraviti ekipa za Evroligu, a koja će se paralelno boriti u ABA ligi. Procenjuje se da je klubu potrebno dva miliona za ekipu, uz milion, koji je potreban za skidanje blokade transfera.

„Klub je u komplikovanoj situaciji i moramo dobro da se razmisli u kojem pravcu će se ići. Treba nam zdrava Cibona, a ne klub koji će igrati Evroligu i šest meseci kasnije nestati“, rekao je trener Cibone Slaven Rimac, koji će sigurno ostati na klupi Zagrepčana i sledeće sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar