Pobjednik prve etape biciklističke trke - Dilan Hopkins

Učesnici ovogodišnje bicilističke trke “Beograd – Banjaluka”, stigli su danas u Bijeljinu, a pobjednik prve etape i nosilac žute majice bio je Dilan Hopkins, član kluba “Gusto Santik” iz Ljubljene.

Republika Srpska 18.04.2024 | 20:05
Pobjednik prve etape biciklističke trke - Dilan Hopkins

Bicilistička trka startovala je u 12 časova u Beogradu, po hladnom i kišnom vremenu, koje ipak nije uspjelo pokvari kompletan utisak, a nakon 140 kilometara biciklisti su, preko Pavlovića mosta stigli u Bijeljinu oko 15 časova. Bila je to prilika za sprintere, a upravo jedan od njih, ponio je žutu majicu.

“Nisam očekivao ovako dobar početak. Bilo je dosta izazova i trka je bila nepredvidljiva. Moje timske kolege i ja smo uspjeli da od početka uspostavimo pravi ritam i na kraju smo uspjeli da dođemo do važne pobjede. Radujemo se nastavku takmičenja i sigurno da nas očekuje dosta izazova”, rekao je pobjednik prve etape Dilan Hopkins, član BK “Gusto Santik” iz Ljubljene.

Direktor trke, koja se vozi 18. put, Vladimir Kuvalja, izrazio je zadovoljstvo tokom njene početne etape. 

“Prelijepa trka. Ravničarska, prilika za sprintere. Šta drugo da kažem nego da sam izuzetno ponosan na sve one koji su doprinijeli da se ovaj događaj desi, kao i gradove koji su podržali današnju etapu  - Beograd, Obrenovac i Bijeljina, jer bez njihove podrške ne bismo uspjeli”, rekao je Kuvalja.

“Želim takmičarima, njihovim timovima i organizatoru uspješan nastavak, sa ubjeđenjem da tradicijom i njegovanjem trke Beograd – Bijeljina – Banjaluka, iskazujemo spremnost da i dalje budemo podrška i oslonac, uvezujući narode, sport, dobro raspoloženje i sve ono što biciklizam kao sport nudi“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Trka će biti nastavljena sutra, možda i najtežom - brdskom etapom od Zvornika do Bratunca preko Vlasenice. Treća etapa ići će od Višegrada, preko Rudog i Sokoca do Jahorine. Zadnja etapa biće vožena od Doboja do Banjaluke.

(BN) Foto: BN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Micko

19.04.2024 07:43

Od "levatskih" sportova pravimo "vau" dogadjaje.Biciklizam,rafting,itd.,dizemo na nekakav nivo, a imamo kruznu stazu u Zaluzanima, npr, i kad se odrzavaju trke, tu se krpi kraj s krajem. A da podsjetim,Zaluzani su u bivsoj SFRJ, uz Rijeku i Kraljevo,bili stub automobilistickog sporta. Znaci, imate nesto sto malo ko ima na ovim prostorima, i vi umjesto da to iskoristite, i dovedete Evropu na gotov proizvod(uz sitna ulaganja), vi izdvajati novce za biciklizam, rafting, sportove na margini svjetskog sporta. A znate zasto, zato sto ti koji vode te sportove ovde su podguzne muve ove vlasti,i slizace se s njima da uzmu koju kintu i sebi, dok je u automobilizmu prisutan samo istinski broj ljubitelja tog sporta. Ovo je samo primjer, da se okrenem sprezi sporta i politike,gdje dozvoljavamo da nam se i na ovaj nacin skida novac s budzeta.....

ODGOVORITE
Name

bl

19.04.2024 09:19

"Biciklizam na margini svetskog sporta??" Upali ponekad Eurosport pa pogledaj sta prenose. Od februara nema dana da ne prodje sa prenosom neke biciklisticke trke.

ODGOVORITE
Name

Micko

19.04.2024 12:02

Zato sto je taj prenos jeftin. Sto ne prenose utakmice Bundes lige, sto su radili do skora. Kosta to brale, kosta. Zato i prenose biciklizam, snuker, alpsko penjanje, pikado... Znas ti o cemu ja pricamo vrlo dobro.