Fudbaleri Borca prošli u finale Kupa BiH

Fudbaleri Borca plasirali su se u finale Kupa BiH, nakon što su u dvomeču bili bolji od Širokog Brijega.

Sport 16.04.2024 | 20:05
Fudbaleri Borca prošli u finale Kupa BiH

Borac je prije 13 dana u prvom meču koji se igrao na Pecari stekao početnu prednost, nakon što je slavio sa 3:1.

Bilo je jasno da crveno-plavi imaju veliku prednost i da će Široki teško uspjeti da napravi iznenađenje i da preokrene rezultat, a meč u Banjaluci završen je rezultatom 2:1 za Borac, pa su izabranici Vinka Marinovića tako sa ukupnih 5:2 otišli u finale.

Izmiješali su postave i jedan i drugi trener, a kiša u gradu na Vrbasu dodatno je otežavala igračima uslove za igru.

Nije bilo viđena nijedna velika prilika u prvih 40 minuta, a onda do kraja poluvremena Pejović na jednoj i Mišić na drugoj strani mogli su da postignu golove za svoju ekipu, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

U drugom poluvremenu takođe nije viđen veliki broj prilika. Nadu Širokom Brijegu da može do izjednačenja u konačnom rezultatu donio je Marko Matić u 69. minutu. Ipak trgnuo se Borac onda i zaigrao mnogo agresivnije u napadu.

Igrao se 77. minut kada se lopta iz šesnaesterca odbila do Stefana Fićovića, a ovaj prelijepim volej udarcem pogodio mrežu Širokog Brijega i otklonio sve dileme oko putnika u finale Kupa BiH.

Tačku na i stavio je rezervista Damir Hrelja u 87. minutu susreta, kada je nakon prelijepe akcije na malom prostor sam izašao ispred golmana Širokog, a nije mu bilo teško da loptu pošalje u mrežu.

Borac će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Sloga Doboj – Zrinjski, a prvi meč završen je neriješeno 0:0.

(Srpskainfo) 

Komentari / 0

Ostavite komentar