Policija: Vanjin otac učestvovao u kidnapovanju

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski održao je konferenciju za medije, na kojoj je rekao da je otac 14-godišnje Vanje Gorčevske učestvovao u njenoj otmici.

Region 04.12.2023 | 10:18
Policija: Vanjin otac učestvovao u kidnapovanju

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva, tokom protekle noći rasvijetlilo slučaj, obezbijeđeni su dokazi. Petoro osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedno je van zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan zbog umiješanosti u otmicu“, rekao je Spasovski, a prenosi Nova.rs.

Prema njegovim riječima, drugi ubijeni Panče Žežovski (74) nije bio povezan sa Vanjom, ali mu je zbog povezanosti sa jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo. Maloletnica je, prema navodima ministra policije, oteta sa ulaza u kuću nakon što je otac prethodno podijelio informacije sa otmičarima.

„Glavni organizator i izvršilac koji je 27.11.2023. godine negdje oko 11 časova ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih je ministarstvo unutrašnjih poslova moglo da dođe, izvršio je ovo krivično djelo. Učiniću sve da ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo“, rekao je Spasovski.

(Nova.rs)  Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI,Screenshot

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Prnjavor

04.12.2023 11:27

Veču nebulozu i glupost od toga da je"otac učestvovo u otmici vlastitog djeteta"nisam čuo u životu..ta makedonska policija je zbilja nesposobna i maloumna..doduše,takva je sva policija svugde u svetu..neidu intelektualci već najgore od najgoreg..

ODGOVORITE
Name

M

04.12.2023 19:31

Prnjavor ne s.eri. Policija nesposobna, a šta si ti tako sposoban postigao u životu.

Name

Da Bog sačuva

04.12.2023 12:36

Zbog ovakvih monstruma koji i vlastito dijete ubiju a kamoli komšiju ili nekog koga ni ne poznaju, pošteni generali i političari su u zatvoru osuđeni zbog ratnih zločina, dok se ubice šetaju gradovima, to nije slučaj samo kod nas, nego svuđe u svijetu, i sad ti nekom objasni da jedan komadant, general, predsjednik ili obični desetar, može uticati na budalu, koji je uzeo pušku samo radi uživanja u ubijanju, i onda na kraju desetar popuši kao ratni zločinac,.

ODGOVORITE
Name

LAV

04.12.2023 13:04

Ti OFICIRI SU MORALI ČUTI T. J. SAZNATI PA SUDITI MANIJACIMA. TO DA SU RADILI NEBI NI BILI PO ZATVORIMA.

Name

Kakav,

04.12.2023 12:43

Otac, to je monstrum. Ni životinje se ne ponašaju tako prema svojim mladuncima. Nema razmišljanja o kazni.

ODGOVORITE
Name

E pa

04.12.2023 15:12

Sve je policija rasvijetlila preko noći. Jako ekspresno. Pa kako onda to nije spriječila kad je tako vrhunska. Čini mi se da se samo traže žrtveni jarci...i odmah se osuđuje , iako lik nije priznao i uporno odbija da prizna krivicu. Sudovi, pravo, policija, jedna velika sramota... Djevojčica neka počiva u miru i neka što prije nađu i kazne počinitelje najstrožije moguće.

ODGOVORITE
Name

re

04.12.2023 20:35

Da nema sigurnih dokaza mislim da se ni imena ne bi javno objavljivala. Teško da bi se neko usudio javno nekog optužiti za ubistvo. Kamo puste sreće da do ove tragedije nije ni došlo, mlad dječiji život je oduzet. Zločince treba kazniti baš za primjer drugima.