Полиција: Вањин отац учествовао у киднаповању

Министар унутрашњих послова Северне Македоније Оливер Спасовски одржао је конференцију за медије, на којој је рекао да је отац 14-годишње Вање Горчевске учествовао у њеној отмици.

Регион 04.12.2023 | 10:18
Полиција: Вањин отац учествовао у киднаповању

„Министарство унутрашњих послова је, у координацији и под руководством јавног тужилаштва, током протекле ноћи расвијетлило случај, обезбијеђени су докази. Петоро особа је осумњичено, тројици је одређен притвор, једно је ван земље, а отац малољетнице је приведен и саслушан због умијешаности у отмицу“, рекао је Спасовски, а преноси Нова.рс.

Према његовим ријечима, други убијени Панче Жежовски (74) није био повезан са Вањом, али му је због повезаности са једним од осумњичених одузето возило. Малолетница је, према наводима министра полиције, отета са улаза у кућу након што је отац претходно подијелио информације са отмичарима.

„Главни организатор и извршилац који је 27.11.2023. године негдје око 11 часова убио малољетницу из пиштоља у страху од доказа до којих је министарство унутрашњих послова могло да дође, извршио је ово кривично дјело. Учинићу све да ово чудовиште приведемо правди чим крочи на наше тло“, рекао је Спасовски.

(Нова.рс)  Фото: ЕПА-ЕФЕ/ГЕОРГИ ЛИЦОВСКИ,Сцреенсхот

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Прњавор

04.12.2023 11:27

Вечу небулозу и глупост од тога да је"отац учествово у отмици властитог дјетета"нисам чуо у животу..та македонска полиција је збиља неспособна и малоумна..додуше,таква је сва полиција свугде у свету..неиду интелектуалци већ најгоре од најгорег..

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

04.12.2023 19:31

Прњавор не с.ери. Полиција неспособна, а шта си ти тако способан постигао у животу.

Name

Да Бог сачува

04.12.2023 12:36

Због оваквих монструма који и властито дијете убију а камоли комшију или неког кога ни не познају, поштени генерали и политичари су у затвору осуђени због ратних злочина, док се убице шетају градовима, то није случај само код нас, него свуђе у свијету, и сад ти неком објасни да један комадант, генерал, предсједник или обични десетар, може утицати на будалу, који је узео пушку само ради уживања у убијању, и онда на крају десетар попуши као ратни злочинац,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАВ

04.12.2023 13:04

Ти ОФИЦИРИ СУ МОРАЛИ ЧУТИ Т. Ј. САЗНАТИ ПА СУДИТИ МАНИЈАЦИМА. ТО ДА СУ РАДИЛИ НЕБИ НИ БИЛИ ПО ЗАТВОРИМА.

Name

Какав,

04.12.2023 12:43

Отац, то је монструм. Ни животиње се не понашају тако према својим младунцима. Нема размишљања о казни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е па

04.12.2023 15:12

Све је полиција расвијетлила преко ноћи. Јако експресно. Па како онда то није спријечила кад је тако врхунска. Чини ми се да се само траже жртвени јарци...и одмах се осуђује , иако лик није признао и упорно одбија да призна кривицу. Судови, право, полиција, једна велика срамота... Дјевојчица нека почива у миру и нека што прије нађу и казне починитеље најстрожије могуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.12.2023 20:35

Да нема сигурних доказа мислим да се ни имена не би јавно објављивала. Тешко да би се неко усудио јавно неког оптужити за убиство. Камо пусте среће да до ове трагедије није ни дошло, млад дјечији живот је одузет. Злочинце треба казнити баш за примјер другима.