Osumnjičene tri osobe za ubistvo Vanje (14)

Tri osobe Velibor Manev, Vlatko Keshishev i Bore Videvski, osumnjičeni za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gjorchevske, dobili su po 48 sati pritvora.

Region 04.12.2023 | 10:05
Osumnjičene tri osobe za ubistvo Vanje (14)

Kako saznaje “Skopje1” iz izvora u Sudu, sva trojica, osim za otmicu, osumnjičena su i za ubistvo. Sudija za prethodni postupak ove je mjere izrekla rano jutros, nakon što su trojica dovedena u sud iza ponoći.

Kešišev, Manev i Videvski odvedeni su u zatvor u Šutki, gdje će služiti izrečenu mjeru. Nakon isteka roka od 48 sati ova mjera se može produžiti na zahtjev tužioca koji vodi postupak.

Osumnjičeni Velibor Manev juče je prvi priveden na sud, a na pitanje novinara je li ubio Vanju, on je to negirao. On je jedini koji je vođen s parkirališta ispred suda.

Druga osoba, odnosno Bore Videvski, uveden je kroz podzemno parkiralište suda, a potom stepenicama odveden u sudnicu.

Treća osoba, Vlatko Kekišev, za koju se neslužbeno saznaje da je imala najveći i najbitniji angažman – skrivala se od javnosti. Policija ga je dovezla kombijem Interventne policije, a s parkirališta je liftom prevezen u sudnicu.

Na razgovor je priveden i otac ubijene djevojčice. On se još uvijek nalazi u policijskoj stanici.

(Fokus) Foto: Skopje1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pravoslavci

04.12.2023 12:27

A tako nesto napravit? Nemoguce sigurno je vatikan kriv!

ODGOVORITE
Name

+

04.12.2023 14:33

Zaista mi je žao DIJETETA. Čije god da je . A stidim se zbog Pravoslavca. Treba ga po komadiće sijeći, zbog njegovog DIJETETA.

ODGOVORITE