Saučesnici u femicidu: Žrtva iz Gradačca prijavila nasilje, a institucije je isporučile ubici

Ovaj slučaj ponovo je aktuelizirao femicid kao krivično djelo ubistva počinjeno iz mržnje prema ženama, a koje zakon ne prepoznaje kao poseban oblik krivičnog djela. I u ovom slučaju žrtva je institucijama prijavljivala nasilnika, koje su očigledno zakazale.

Bosna i Hercegovina 11.08.2023 | 19:53
Saučesnici u femicidu: Žrtva iz Gradačca prijavila nasilje, a institucije je isporučile ubici

Novi slučaj femicida dogodio se jutros u Gradačcu.

“Tri osobe su danas usmrćene na području Gradačca a tri ranjene iz vatrenog oružja. Radi se o punoljetnim osobama. Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca su policijske snage locirale na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo. Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu. Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji sa istražiocima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Gradačac”, rekao je portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Sulejmanović je svoj zločin uživo prenosio na društvenoj mreži Instagram. Preporučujemo da ne gledate pomenuti sadržaj, a ukoliko ste u mogućnosti prijavite uznemirujuću snimku.

Ovaj slučaj ponovo je aktuelizirao femicid kao krivično djelo ubistva počinjeno iz mržnje prema ženama, a koje zakon ne prepoznaje kao poseban oblik krivičnog djela. I u ovom slučaju žrtva je institucijama prijavljivala nasilnika, koje su očigledno zakazale.

Jandranka Miličević, direktorica fondacije Cure kaže da imamo razloga se zabrinemo zbog čestih slučajeva femicida.

„Imamo razloga se se zabrinemo jer je zabrinjavajuća informacija koju je on javno rekao – imala si hrabrosti da me prijaviš policiji. Ponovo institucije nisu prepoznale nasilnika i nisu prepoznale koliko je oapsan ne samo za nju nego za cijelo okruženje jer vidjeli smo šta je uradio. Po meni predstavnici  institucija ne odrađuju ono što trebaju. On je bio nasilan, a njemu je opravdanje bilo – ti si me prijavila policiji. Oni su morali biti svjesni ranije objava i profila. Vidi se da je on nasilnik, jedan užasan čovjek. On može, žao mi je, okuražiti druge. Predstavnici institucija moraju ozbiljno pristupiti svakoj prijavi, svakoj prijetnji, svakom napadu pogotovo na žene i djecu. Sad se pokazalo strašno“, rekla je Miličević za Buku.

Na neefikasan rad institucija i nespremnost države da dodatno zaštiti žene Buka je ranije upozoravala. Institucije često ne reaguju ni kada žrtvi bude najavljeno ubistvo, kao što se desilo u slučajmu Alme Kadić kojoj je bivši partner, prije nego što ju je ubio, poslao više od 2.000 prijetećih poruka.

„Ovo je zadnja opomena predstavnicima institucija da se moraju zabaviti nasilnicima. Muškarci su i pored toga što su prijavljivani policiji ubijali svoje žene i partnerice jer je to u njihovoj glavi dokazivanje muškosti“, dodaje Miličević.

Elvedina Alić predsjednica Udruženja „Nera“ iz Konjica koja je prije dva dana bila jedna od organizatorica protesta podrške Enisi Klepo za Buku kaže da ako institucije ne štite žene koje prijavljuju nasilje, ko će onda zaštititi žene koje ne prijavljuju nasilje.

„Zgrožena sam ubistvima u Gradačcu. Bosna i Hercegovina postaje nesigurno mjesto za život. Žene u BiH su posebno ugrožene. Žena koja je prijavila nasilnika nije bila zaštićena. Kakva je ovo poruka svima nama”, pita se Alić.

Ubica je nakon femicida i ubistava i dalje u bjekstvu, a na Instagram profile je najavio da će nastaviti ubijati.

“Najstorožije osuđujem svaki oblik nasilja. Femicid je rezultat nemoći države da zaštiti svoje građanke. Povrijeđena sam kao ljudsko biće, ovi današnji izgubljeni životi su tragedija i rana svih građanki i građana BiH Najdublje saučešće porodicama ubijenih”, dodaje Alić.

Buka

 

Komentari / 61

Ostavite komentar
Name

Ona ga je birala

11.08.2023 20:23

ZATO što je kriminalac, ne IAKO je kriminalac... Da mu je sestra, majka, komšinica, da ga na bilo koji način NIJE BIRALA, pa da kažem moramo zaštitit žrtvu po svaku cijenu... Ali stvarno ne znam kad mu vidim slike, šta je mislila kakav je?!

ODGOVORITE
Name

Re

11.08.2023 21:52

Pa sta ima veze sto ga je ona birala. Moze se i pogrijesiti u izboru, zar treba da ispasta cijeli zivot zbog jednog pogresnog izbora.

Name

Da li si normalan?

11.08.2023 22:30

Ona mu je bivsa zena. Ona ga je prijavljivala. Ona je pokusala da se najgore ne desi. Ona nije bila zasticena. Ona je zrtva. Ona je mucki ubijena. Ona je mrtva.

Name

Nevena

11.08.2023 23:57

U pravu ste.Ne vjerujem da nije znala za njegovu proslost,jer je vec bio prijavljen,a i kriminalac je

Name

Re

11.08.2023 23:58

Birala ga je kako je birala. Ali poenta je u tome sto oni koji su trebali da je zastite to nisu ucinili. Naprotiv, neko od njih mu je dojavio da ga je prijavila. U tome je poenta. Jer, sutra ce vam takav napasti dijete, a vi ga nemate kome prijaviti. Problem je dublji, slozeniji I opasniji nego sto vi to mozete pojmiti. A tek bolesnici koji lajkuju video dok zivotinja lomi jadnu zenui na kraju ubija. Drustvo nam je bolesno, nema dalje.

Name

Uh

12.08.2023 03:20

Jel to obuhvata i naš dodilend il je u široj okolini..

Name

re ona ga je...

12.08.2023 08:40

Da li ga je birala ili nije,nemam pojma.Znam samo da bi bilo ljudski, da je on pusti.Ostavi na miru,kad ga ona vise nece. Brak,zajednica, nije kao ona prica,pao slomio nogu i ceo zivot (kaznjen) oseca promenu vremena. Neko zeli nekoga,to je u redu.Kada dodje vreme da ga vise ne zeli i to bi trebalo da je u redu.Kraj price.

Name

075

12.08.2023 09:13

@Ona ga je birala NAŽALOST, 95% djevojaka u godinama od 18 pa recimo do 27 godina "starosti" izabiraju ovakve "žestoke" momke koji se bave kriminalom, koji uzimaju reket, koji kradu jer najbitnije je za današnje djevojke da momak ima novca da joj kupi skoro sve što joj se prohtije, pogledajte današnje djevojke umjesto da uživaju u mladosti one "uživaju" u plastičnim operacijama sve iste kao sa pokretne trake, a djevojke ne zanima kako je momak stekao novac, pa makar i banku obio, bitno je da ima za nju! Mnogi se neće složiti sa mnom ali pišem istinu!

Name

075

12.08.2023 09:18

@Re Recite mi (t)ko? Na tzv. Tuzlanskom, zloupotreba imena Tuzla jer kanton je maćeha Tuzli već 30 godina jer ne vladaju SDA i HDZ BiH u Tuzli, kantonu 95% "uhljeba" na općinskim, gradskim, kantonalnim "jaslama" POJMA NEMAJU niti o čemu jer su tu na osnovu "partijske knjižice", pogledajte "ministra" MUP TK, "premijera" TK, "ministra" iz Vijeća ministra BiH, itd. pa u normalnoj državi ne bi mogli biti portiri ili čobani, nije mi namjera da vrijeđam portire i čobane naprotiv!

Name

075

12.08.2023 09:19

@Nevena Većina, ogromna, mladih žena vole takve jer takvi imaju novac a mlade žene na zanima kako i na koji način je došao do njega, govorim o mladim ženama iz BiH!

Name

Armin

11.08.2023 20:29

Ovakve i slicne "potajne ubice" moraju se pravovremeno i pravosnazno sankcionisati i pod lupu zauvjek staviti, a njihove saucesnike, u svakom pogledu, se moraju takodje "prevaspitati". U svakom drustvu postoje ovakvi "tipovi", ali ono sto je porazavajuce je to da kod nas to odgovorni politicari ne zele da vide a niti da se civilizacijski ponasaju, vec svojim bahatim i primitivnim svakodnevnimn istupima uveliko doprinose da se ZENE ne postuju !!

ODGOVORITE
Name

Curkic

12.08.2023 06:29

SVE OVO SE DESAVA U DRZAVAMA GDJE JE SUDSTVO I TUZILASTVO KORUMPIRANO..NIJE OVO PRVI SLUCAJ OVOGA UBICE ALI SVE SE TO GLEDALO POGRESNO..EVO CITAM PRIJE PAR DANA U TESLICU U SAOBRACAJU COVJEK BEZ VOZACKE USMRTIO TRI OSOBE I SADA OCE DAGA OSLOBODE SAMO ZATO STO TATA IMA PUNO PARA..PA BEMTE DRZAVO.

Name

075

12.08.2023 09:24

@Armin Recite mi (t)ko će zakone donijeti, (t)ko će ih primjenjivati, itd.?! Svi ti zakoni bi bili "mrtvo slovo na papiru"! Pa "naše vlasti" u BiH se ne mogu niti oko čega dogovoriti, osim oko podjele plijena, mislim novca i pozicija a imaju "podanike" gdje većina rezonira na način "dobro je on je NAŠ lopov" i zato ovo što nam se svima dešava, nažalost, zaslužili smo jer 33 godine spuštamo svi mi iz BiH glavu i "vladaju" nam najgori ološ koji postoji kod nas u BiH!

Name

Pa

11.08.2023 20:29

Muskarci su izludeli od tesne i prozirne odece u kojoj se sve vidi

ODGOVORITE
Name

Danas

11.08.2023 20:30

Kada čovijek mlati ženu komšije šute,a kada odvrne muziku zove se policija.

ODGOVORITE
Name

Da Da

11.08.2023 22:08

Jako dobro zapažanje !

Name

Re

11.08.2023 22:58

Kratko a sve receno

Name

075

12.08.2023 09:28

@Danas Ljudi ne vole da se zamjeraju, po cijenu vlastite štete! Živim u ulazu gdje se 1/3 stanova izdaje "na crno" zbog Panonskih "jezera", tri bare, požalim se susjedi na "goste" iz Njemačke, "gida" do 5 ujutro policije nema niti na vidiku, i kraj dobrosusjedskih odnosa jer "stoka" smo svi mi, dakle možete nekome biti odličan susjed 26 godina i samo mali prigovor i THE END sa odnosima i onda dobijete vječnog neprijatelja na vratima!

Name

Najstroze

11.08.2023 20:34

Kazniti nasilnike! Zene moraju biti zasticene. Ovo je strasno sto se dogodilo. Kako to da policija poslije prijave nasilja nije odredila zadrzavanje??? Ili pritvor ??? Treba zakone jos strozije napraviti, kad se prijavi nasilje odmah odrediti pritvor i kasnije zabrane prilaska bar na godinu dana. Ako treba nikada muskarac da ne pridje zeni sve do razvoda. Kaziti nasilnika da se vise ne moze vratiti u kucu ili stan koji onda pripadne zrtvi nasilja. Samo ovom mjerama muskarce treba obuzdati.

ODGOVORITE
Name

Re

12.08.2023 06:31

Ko da kazni nasilnika kad danas sudijama i tuziocima das sto ,dvjesta maraka i radis sta hoces ..nema zako.nema nista ..mafija vlada

Name

075

12.08.2023 09:49

@Najstroze Sve zemlje nastale raspadom ex-xu ( osim Slovenije ) završit će katastrofalno. Nije za to kriv izlazak iz bivše zemlje pa čak ni način na koji se dogodio, nego potpuno nesnalaženje u novonastalim okolnostima. Krimosi, lopine i razni drugi mangupi su obukli svilena odijela i ušli u politiku. Jeftinom nacionalističkom pričom su obezbijeđivali glasove dok nisu toliko ojačali da su porobili sve ostale. Koliko su oni krivi isto toliko smo i mi jer smo im to dopustili. Svi gube biologiju, mladi ljudi bježe, urušuvaju se mirovinski i zdravstveni sustavi i na kraju će se oni koji ostanu izgristi između sebe poput pacova.

Name

Uciteljica

11.08.2023 20:44

Ovakav slucaj treba da analizira "struka". Bar struke imamo na pretek u Republici!

ODGOVORITE
Name

Re

11.08.2023 22:08

Sve struka u politickim partijama. Sav rukovodeci kadar je u partijama, a partije su generator primitivizma, korupcije, deprofesionalizovale su sve institucije, pa niko vise ne radi kako bi trebalo i kako zakoni nalazu, sve moze i ovako i onako, zavisi o kome se radi?

Name

Dobar komentar

12.08.2023 05:42

Izbaciti ga iz kuce cim pomisli na nasilje, pa nek ide ispod mosta da zivi. Zabraniti mu da pridje djetetu. Mora se mijenjati zakon zene nisu zasticene u BiH. Zene se moraju edukovati i podsticati da prijavljuju nasilje. Da je drzava i vlast prava svaka prijava bi bila placena, tako je bilo i za silovanje u ratu. Zasvaku prijavu isao je novcani podsticaj. To se mora uvesti i kod prijave nasilja. Zene su podlacene, imate u Banja Luci slucaj gdje jedan covjek nekoliko godina maltretira zenu i nikom nista. Preuticajan ima nekoliko prodavnica, a ona mora ostati i trpiti. Zena mora poslije prijave nasilja da ima finansijsku podrsku drzave da bi mogla egzistirati i odvojiti se od nasilnika. Svaki muskarac u nekoj fazi braka postane nasilan i to treba odmah sankcionisati. To je pravi put da zene budu slobodne, zasticene i finansijski obezbjedjene. Ovoga ce sve biti vise ako se ne izmjeni zakon.

Name

075

12.08.2023 09:29

@Re Bravo!! Još da ste struka stavili pod navodnike komentar bi Vam bio savršen!

Name

Re Dobar komentar

12.08.2023 09:36

Ko da mijenja zakon?! Stasa Kosarac koji je maltretirao svoju zenu i njegovi partijski drugovi, koji su, nekaznjavajuci ga za to nedjelo, istog podrzali. Znaci da su i oni isti. Dok je ova primitivna bagra na vlasti, kriminalci su uvazeniji gradjani ove drzave, nego posten svijet.

Name

RE Dobar komentar

12.08.2023 13:47

Ako bude prelako izbaciti iz kuće, to će jedna manjina žena koristiti da izbaci poštenog čovjeka na rekla kazala, pa onda DOVEDE OVAKVOG .. Ionako nam je nizak natalitet

Name

ZAKONIK

11.08.2023 21:03

Svakim danom će biti sve teže i teže. Pravosuđe nam je potkopano korupcijom a niko ne reaguje. Trebamo se spremiti za nastavak...

ODGOVORITE
Name

Balkanski primitivci

11.08.2023 22:01

Treba ih krivicno goniti

ODGOVORITE
Name

Uzbuna!!!

11.08.2023 22:02

Policija - radi za kriminalce ( naravno čast izuzecima), Tužiteljstvo - uvezano sa kriminalcima ( čast izuzecima), Sudstvo isto tako. Jer kako objasniti da je žena prijavila monstruma za nasilje i pobjegla tetki s djetetom, a policija dojavljuje monstrumu da ga je ona prijavila za nasilje. Država se treba sutra na noge dići u znak protesta za nerad institucija. Pa ovo ce ovdje biti Meksiko

ODGOVORITE
Name

Istina

11.08.2023 22:03

Primitivizam bez prave policije i pravosuđa i evo rezultata. Svaki dan je sve gore i gore!

ODGOVORITE
Name

Laik

11.08.2023 22:06

Vi ništa ne razumijete, stvar je tako jednostavna, policija ovakvima ne smije ništa, ne žele da se zamjere sa njima, ali stvarno ! Više od pola policajaca treba smijeniti i na njihova mjesta postaviti ljude koji imaju muda , koji hoće potegnuti pištolj , pendrek i pesnicu, na silu se ide još većom silom ! Šta ćeš kada se kod nas i policajci nabildaju i misle da su dasine a u stvari to ih usporava i na duže fizičke napore ne mogu ništa, brzo ostanu bez daha ! Ako se neki jadnik od 50 kila napije i pravi sranje e onda ovi nabildani provode silu na njemu, ali svejedno ni sa njime im ne ide baš lako ! Sve u svemu, sve je ovo sranje !

ODGOVORITE
Name

Joja

11.08.2023 22:27

Za ovo najmanje 10 ljudi treba krivicno da odgovara

ODGOVORITE
Name

Miki

11.08.2023 22:34

Zašto žene biraju ovakve tipove? Normalni muškarci su im dosadni a nasilnici i krimosi su kul.

ODGOVORITE
Name

Re

12.08.2023 00:06

To su lični izbori koji se nas ne tiču. Ali se nas kao društvo tiče to da li institucije rade svoj posao. Dosta više sa glupim komentarima

Name

Re Re

12.08.2023 13:33

Nije to baš tako da nas se ne tiče, društvo se bori i protiv pušenja jer liječenje raka pluća plaćamo svi mi.. A ovo su još gore stvari, pogotovo što ovakvi posiju još po nekoliko djece mimo braka a sklonost kriminalu je dobrim dijelom genetska, dakle biće ih sve više i više a poštenih sve manje, KAKO NAS SE ONDA NE TIČE?

Name

Kakav femicid i mantre

11.08.2023 22:46

Ubio je i muskarce, radi se o kladicnom psihopati koji se izrugava zrtvama da du one krive sto je pocinio zlo.

ODGOVORITE
Name

Tako je

12.08.2023 13:34

Izgleda je OK ubijati muškarce, samo su žene ljudska bića

Name

Citalac

11.08.2023 23:08

Dali ce uslediti hapsenje odgovornih u institucijama koje su zakazale ili ce proci samo sa nekom disciplinskom sankcijom ?

ODGOVORITE
Name

A

11.08.2023 23:31

Sve vodi slucaj egoizmu poremecenom .! Sto moze zena covjeka psihicki izlevatiti to ga ni jedna bolest nemoze iznenaditi , kao zensko ponasanje i provociranje prema muzu.!!! Ovo su slucajevi bolesti i bez strpljenja , i znas kosam JA, to postoji i kod zenska, i kod muska !!! Kada dolazi do nesporazuma idabet kada su prevare emocija , tu se gube glave takvog smo mentiliteta , Starovjkovni zakoni i obicaji. Naravno u napustenim emocijama su osvete bez granica kao sto je se i u ovom slucaju pokazalo , kako to sprijeciti tesko!!! Neki se pomire , a neki nemogu da te izgubljene emocije pomire , pa se osvete jedni drugim na naj grublji nacin , Naravno svako mora sam da vidi kada dolazi do takvih ponasanja , napusti i udalji se od takve osobe koja je sklona provokacijama , problemima , pokvareno ponasanje tesko je izlijeciti bilo zensko ili musko. Svima potrefljenim moje saucesce , i ozledenim brz oporavak , Ne ponovio se slucaj nikad vise ,!!

ODGOVORITE
Name

A

12.08.2023 01:14

Kakvi komentara ! Nije ovdje Policija kriva, i druge istitucije , ovo je iscident izmedu njih dvoga nadmudrivanja muza i zene , provakacije i.t.d. ona ga isprovocirala ili on nju ,a on dobio psihicki kolaps i to je to , pitanje staje se tu izmedu njih desavalo., za svadu uvjek potrebno dvoje , koje u pravu ??? A da trba zenu zastititi od nasilja DA, a tako i muza od zene , to je normalno , a da zena muza stavi u papucare to nije normalno ili mnogi to sebi ne dozvoljavaju .! Skakljivo bilo sta reci unaprijed ,ali to ce se ispitati u svakom slucaju, koji su bili uzroci zla nesrece ,!!! ZALOSNO, za sve moje saucesce ,

ODGOVORITE
Name

Kole

12.08.2023 05:45

Niko ne priča odakle mu pištolj legalan ili ?

ODGOVORITE
Name

RE Kole

12.08.2023 13:36

Narko diler, takvi će uvijek naći pištolj, dobro da nije imao ZOLJU

Name

Orhan

12.08.2023 06:24

Sigurno da je ubica drzao oruzje nelegalno. Nazalost sad i kod nas moze se kupit oruzje svercom. Ali cinjenice jesu, govorim nevezano za ovaj slucaj da osobe koje imaju nalaze od neuropsihijatra i psiholog da su neuracunljive a ipak nose oruzje legalno. Komisija odobrila. Znao sam takve koji su mahale papirima da su psihicki bolesni a onda mahali i pistoljima i pucali u pola bijela dana iz ceifa. I prijetili ljudima. Ako neuropsihijatar dadne dijagnozu da je pacijent tezak psihicki bolesnik onda je to tako i ne moze se smatrat zdravim cak i ako glumi pametnog. Psihijatar zna o kakvoj se osobi radi i mora se vjerovat dijagnozi koju ljekari neuro psihijatri napisu. Neurozni ljudi su jako bolesni ljudi. Opasni ako ne uzimaji lijekove. Cak i ako su pasivni jer ih neuroza mijenja. A ovo sve ima veze sa neurozom. Takvi ljudi ne mogu da trpe i uznemirenje se pretvara u nesavjesnost, bijes, nevladanje samim sobom i takvi ljudima je pao mrak na oci i vide samo ono sto oni hoce u tom svom bijesu i nervozi. Poznavao sam porodice u kojima je muz alkoholicar prijetio ne samo da ce ubiti zenu nego i djecu. I hodao je sa bombom i nozem uza se. Policija je bila obavijestena ali mu nisu prilazili. Umro je prije nego sto je stigao naskodit porodici. Izgorio od alkohola. Nikad vode nije pio. Samo rakiju. I kakvo rjesenje je drzava mogla da ponudi. Da ga lijeci nasilno od alkohola. Da ga drzi zatvorenog a nije pocinio ubistvo iako je spremao se na to. Cak i ako je zena u sigurnoj kuci opet ubica moze prici. I dokle tako. Zato savjetujem roditelje da ne daju kcer alkoholicarima a kcerke savjetujem da se ne udaju kradom bez blagoslova roditelja ili da roditelji cak i ne upoznaju buduceg zeta. Svaka kcer mora da zna da nema pravo da svojim roditeljima uvali pjanduru kao zeta jer je taj zet problem i za njih. Trpe i roditelji koji to nisu zasluzili.

ODGOVORITE
Name

Tako je

12.08.2023 15:38

Svaka cast na komentaru. Vecina komentara je apsolutno na mjestu. To je dobar pokazatelj da smo jos uvijek u vecini zdravo i normalno drustvo.Ima nade za nas!

Name

Kole

12.08.2023 06:36

Eto sad ko bajagi institucije ce pricat par Dana ovo ono vako nako I nikom nista

ODGOVORITE
Name

Milan

12.08.2023 06:46

Kad su se slične stvari desile prije par mjeseci u Srbiji, većina komentara u Sarajevu i ostalim sredinama je bila "neka, i treba im, vraća im se sve šta su radili 90-tih". Sad se vidi da je karma čudo!

ODGOVORITE
Name

D

12.08.2023 07:32

Šta je motiv i uzrok? Sud prilikom razvoda određuje vrijeme viđanja djece. Ako se neko ne pridržava što je u poslednje vrijeme sve češće da ŽENE ne daju djecu očevima i manipulišu djecom. Socijalni radnici ne rade na promjeni Zakona o viđanju djece. To je razlog nasilja kao i nerad socijalnih službi. Niko ne zna šta ko ima u glavi. Socijalne službe nisu u stanju ništa da rješe.

ODGOVORITE
Name

RE D

12.08.2023 14:17

Da, al su zato u stanju da primaju platu, i idu na more

Name

Xxx

12.08.2023 07:46

Država, sistem, politika, kriminal, korupcija...e to je razlog. Sve kad uvežeš dobiješ ubice.

ODGOVORITE
Name

Doboj

12.08.2023 07:59

U ovoj drzavi se morate sami zastititi..

ODGOVORITE
Name

Realnost

12.08.2023 08:18

Sve je do institucija, njihov nerad je presao u kategoriju epskih razmjera. Sve u cemu drzava ima dodira je uništeno, funkcionise zahvaljujući malom broju ljudi koji su odgovorni na licnom nivou a ne zato sto sistem funkcionise Sve, apsolutno sve u cemu postoji drzavni intervencionizam je u uništeno a najvažniji razlog je kadrovska politika tj. stranacko zapošljavanje

ODGOVORITE
Name

yyy

12.08.2023 08:38

prvo treba kaznit te kojimaje zrtva prijavljivala pa onda vrsit ispitivanje kolikoce tog jos biti tokje tek pocetak takonamse pise sa ovom vlasti i sluzbi bezbednosti tesko nama kakanamje policija

ODGOVORITE
Name

yyy

12.08.2023 08:40

sto jedna luda uradi deset pametnih nemoze resit sacuvaj boze

ODGOVORITE
Name

srpski jezik

12.08.2023 09:22

Do kada ćemo oponašati zapad u svemu? Femicid? Nemamo našu riječ? Zato nam je ovako izopačeno u svim sferama života.

ODGOVORITE
Name

re srpski jezik

12.08.2023 10:07

Eeeeee to je moda novinarska ili Marjanova.

Name

RE Srpski jeziak

13.08.2023 11:24

Femicid je latinska riječ, a Srpski jezik koristi OGROMAN vokabular iz latinskog, dakle to je tako reći srpska riječ, latinskog porijekla, a ne engleska ili "zapadna"... Samo ne slažem se da su ovo ubistva žene "samo zato što je žena", a onu dvojicu potpuno nedužnih niko ni ne spominje, jer su muškarci...

Name

BL

12.08.2023 09:23

sta ocekivati u zemlji gdje policija ubija, dila drogu, pljacka po autoputevima, jednom rjecju ogrezla u kriminalu..nemamo mi nista bolje da ocekujemo dok god je tako..policajcici legitimisu po ulici boraniju i jadnike, znaci sto jadnije izgledas vece su mogucnosti da ce te legitimisati i lafo provjeravati, a ove krimose nemaju jajca krivo pogledati..eto gdje mi zivimo, uganda stroga...seljacine napravile salas od drzave..znaju samo limuzinu kupit nasim parama

ODGOVORITE
Name

P 47

12.08.2023 12:47

Neznam jdali je zena imala porodicu.Zasto dzukela nije ubijen ranije.

ODGOVORITE
Name

Cccc

12.08.2023 13:45

Uzas,tuga ,tragedija...Ne treba nikoga osudjivati,zarad odabira... Sramota policije i vlasti ,trebaju se i oni krivicno goniti,zasto nisu lisili slobode nasilnika,koji je vec bio prijavljen.Kako ih nije stid samo reci poznat od prije policijskim organima. Saucesce porodicama ...da se nikada nikome ne ponovi

Name

RE P47

12.08.2023 14:18

Porodica joj rekla nemoj se zamijerati, on ima puuuno para