Kosovska policija o događajima na sjeveru KiM

- Kosovska policija iznela je svoju verziju današnjih događaja na severu KiM, u kojoj tvrdi da je u samoodbrani koristila suzavac i druga, kako kaže, "legalna sredstva" da rastera okupljene građane i omogući novim gradonačelnicima da uđu u opštine. 

Srbija 26.05.2023 | 18:47
Kosovska policija o događajima na sjeveru KiM

Kako se navodi u saopštenju kosovske policije, pet njenih pripadnika je povređeno u neredima na severu KiM, četiri vozila su oštećena, a jedno je zapaljeno tokom sukoba građana i policije u opštini Zvečan. 

Iz kosovske policije navode da se značajan broj građana okupio danas u opštinama Zvečan, Leposavić i Zubin Potok “kako bi sprečio gradonačelnike da uđu u zgrade Opštine" i da su u opštinama na severu  uključene sirene koje, kako tvrde, "koriste zločinačke strukture za moblizaciju i okupljanja". 

Oni u saopštenju tvrde da su angažovali "relevantne policijske jedinice" kako bi upravljale situacijom i okolnostima koje su stvorili "okupljeni građani, koji su ometali organe za sprovođenje zakona i državne službenike da ostvare svoje legitimno pravo".

 Tvrdi se i da je kosovska policija "u kontinuitetu razgovarala sa okupljenim građanima, tražeći od njih da se udalje i ne ometaju rad državnih službenika, da raščiste put i omoguće im odlazak na radna mesta", ali da su oni to odbili.

Kosovska policija tvrdi i da su demonstranti u Zvečanu iskazali nasilje. 

Navode i da postoji sumnja da su se u blizini čuli pucnji, ali da se još ne zna tačna lokacija. 

Kosovska policija navela je da će nastaviti da održava "bezbedno i mirno" okruženje za sve građane na KiM i preduzeti zakonske mere protiv "nezakonitih radnji, koje bi u bilo kojoj meri ugrozile bezbednost, mir i stabilnost". 

(Tanjug) Foto: Tanjug/AP

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

100%

26.05.2023 19:57

Cete i izaci. Pod vatrom.

ODGOVORITE
Name

Mrki

26.05.2023 21:51

Sad ce Dodik doci sa svojima da ih izbaci

Name

jaaaaa

26.05.2023 22:21

Ovo ni ,,p" od policije nije,ovo više liči na ekipu popušlića u hokeju koji ne znaju na koju stranu da zabiju gol,šiptarija,pogledaj im samo face sve im jebem,fujjjjj.

ODGOVORITE
Name

Re jaaaaa

27.05.2023 02:23

Idi frajeru na kosovo pa im reci kakve su im face, a ne preko komentara. Jadni srbi dole na kosovu, ne zbog siptara, vec zbog onog ko je onaj cirkuz napravio u Beogradu. Smrt nevine djece koristi u svoje politicke svhe!

Name

Re ti

27.05.2023 10:34

Ti si jedan nacionalista kao i većina naših ljudi i mrziš sve druge okolo. O ljudskim pravima, o jednakosti, ni traga. Slušaš decenijama propagandu o ugroženosti koju nam plasiraju naši najveći "srpski sinovi".

Name

Bili su

27.05.2023 10:01

Izbori, i sad novi gradonačelnici trebaju preuzeti svoja mjesta. Tako i treba, zar ne. Tako se i kod nas radi, stari odlazi, novi dolazi. Nesmije niko to ometati, a i zašto bi.

ODGOVORITE